Zit je net op dat schattige Italiaanse privéstrandje, komt er een Nederlandse familie met koelbox, Hollandse muziek en vier schreeuwende kinderen naast je zitten. Negentig procent van de Nederlanders komen op vakantie liever geen landgenoten tegen.

Maar we zijn een reislustig volkje en daardoor kom je ze bijna overal tegen. Waar niet? Hieronder 6 alternatieven van populaire vakantiebestemmingen waar de kans klein(er) is dat je buur een Nederlander is.

En nee het zijn geen buitenaardse, extreem dure of in the middle of nowhere bestemmingen, maar juist plekken die goed passen bij de vakantiewensen van Nederlanders.

1. Probeer GIBRALTAR als je fan bent van het Verenigd Koninkrijk en Spanje

Een Brits overzees gebied aan de zuidkust van Spanje, Gibraltar is precies de mix van twee populaire bestemmingen voor Nederlanders: het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Article continues after the ad

Het eiland heeft een hoog gehalte aan Britishness, denk aan rode brievenbussen en fish and chips winkels. Maar dan met de warmte van Zuid-Spanje. Is er een betere combinatie denkbaar?

2. Probeer MONTENEGRO als je fan bent van Italië

Montenegro is een mix van bijna alles. Prachtige oude steden die geschiedenis uitschreeuwen en stranden met kristalhelder water zoals in de Middellandse zee. En de ruige pieken doen je voelen alsof je in de Dolomieten bent en niet aan de Adriatische kust.

Juist, de Balkan is klaar om herontdekt te worden.

3. Probeer CYPRUS als je fan bent van Griekenland

Denk je dat Cyprus gewoon een alledaags eiland in de Middellandse Zee is? Fout! Het eiland is sterk beïnvloed door de Griekse en Turkse culturen en ja, die zijn populair onder de Nederlandse vakantieganger.

De beste plaats om de mix van geschiedenis te vinden is toch wel in de keuken. Met Griekse, Arabische en Turkse invloeden is er altijd wel iets lekkers voor iedereen.

4. Probeer SLOWAKIJE als je fan bent van Zuid-Duitsland

Als je houdt van de sprookjesachtige kastelen in Beieren (Zuid-Duitsland) of een zwerftocht door het Zwarte Woud, dan is Slowakije misschien wel je droombestemming voor deze zomer.

De beroemde Donau in het Zwarte Woud van het zuidwesten van Duitsland, slingert zich een weg door de prachtige hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Deze stad biedt een voorproefje van wat de rest van het land heeft: fantastische contrasten van oud en nieuw.

5. Probeer JAPAN als je fan bent van Marokko

Ok, niet de meest voor de hand liggende vergelijking, maar wat deze twee fantastische landen verbindt is hun exotisch klimaat en het onverwachte. Als Marokko één van jouw favorieten is - zoals bij de veel Nederlandse reizigers – probeer dan eens Japan dit jaar.

Japan heeft een mix van alles; beeldschone kersenbloesems, prachtige tempels en tuinen en ongelooflijke kastelen. Ontdek de gekte van Tokyo en geniet daarna van de serene rust van Kyoto.

Al geweest? Ga dan voor Okinawa, dat een beetje voelt als een Caribische eiland in Japan met prachtige koraalriffen. Ideaal om te duiken.

6. Probeer RÉUNION als je fan bent van Curaçao

Als je dit jaar op zoek bent naar een tropische vakantie, overweeg dan eens Réunion in plaats van bijvoorbeeld het populaire Curaçao. Gelegen aan de oostkust van Madagaskar, is Réunion een Frans overzees gebied met een prachtige landschap en smaragdgroene bosbouw.

De heldere blauwe wateren lenen zich uitstekend voor snorkelen en duiken, terwijl de kronkelende bergrivieren en stroomversnellingen ideaal zijn om te raften.

Bron: www.skycscanner.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in