Het is alweer bijna holiday season. Voor wie met het vliegtuig gaat: doe als de royals en neem deze zeven items mee. Zo reis je altijd in stijl én comfortabel.

1. Gemakkelijke schoenen
Koningin Máxima mag dan immer hooggehakt uit het vliegtuig stappen, zoals hier (foto) in Canada, maar ze zal nooit vergeten om voor onderweg handige instapschoenen mee te nemen. Ze zitten niet alleen prettig, je hebt ze ook zo uit - en weer aan. En dat is voor niet-royals, die soms op sokken langs de douane moeten, helemaal een uitkomst.

Chelsea boots, Burberry

 

2. Shawl
Een dunne shawl zoals deze is de meest veelzijdige reisgezel die je mee kunt nemen. Het geeft je outfit extra schwung, en een shawl kan ook dienen als dekentje als de vlucht wat frisser is dan verwacht. Moe? Vouw 'm dan op tot een kussentje. Op weg naar een land waar je iets bedekter over straat gaat? Drapeer de shawl dan om de schouders. Multifunctioneel.

Shawl, Pom Amsterdam

 

3. Simpele sieraden
Op een internationale vlucht is het niet het moment om een grote hoeveelheid sieraden te dragen. Simpel is het codewoord; niet alleen omdat je zo probleemloos de controlepoortjes op de luchthaven passeert, maar je bent ook minder snel een potentieel slachtoffer van beroving. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk niet de bedoeling om zonder sparkle op reis te gaan, eenvoudige oorknopjes kunnen minstens zo mooi zijn.

Oorknoppen, Schaap en Citroen

 

4. Compressiekousen
Oftewel: steunkousen. Echt, ze zijn geen overbodige luxe. Steunkousen zijn ideaal tegen vocht in je enkels en benen, bij het voorkomen van spataderen, ze helpen tegen reizigerstrombose en tegen zware, vermoeide benen. En ze komen tegenwoordig in allerlei leuke prints, zoals in deze online shop, dus saai zijn ze allang niet meer.

Compressiekousen, BrightLife Go

 

5. Een bril
Door het gebrek aan vocht in het vliegtuig, is het niet altijd prettig om contactlenzen te dragen. Een bril biedt uitkomst - en je doet je ogen een groot plezier.

6. Veel laagjes
Reizen kan onvoorspelbaar zijn. Wees voorbereid op elk weertype door verschillende laagjes te dragen, die je net zo makkelijk aan- als uittrekt, naar gelang het weertype. Oftewel: een goed excuus om heerlijk vesten te gaan shoppen.

7. Nekkussen en oordorpjes
Een winning combinatie, deze twee. Of beter: een nekkussen, oordoppen en een slaapmasker. Want uitgerust arriveren op de plaats van bestemming, is echt niet alleen weggelegd voor koningin Máxima.

En voilà, dan kunnen in de taxi weer de hakjes aan.

 

LEES OOK: Reis in de planning? Dit zijn de 10 veiligste landen ter wereld

Bron beeld: Hollandse Hoogte