Volgens onderzoek reizen Nederlanders vergeleken met bewoners van andere Europese landen, met de minste koffers per persoon. Wie dan de meeste meenemen? Dat lees je hier.

Nederland VS Europa

Van de 28 landen die zijn onderzocht, zijn er 19 landen die binnen Europa vallen. Gemiddeld gezien reizen Europeanen met twee personen en 1,2 koffers per persoon.

Het Nederlandse gemiddelde bij het aantal koffers is 0,7 per persoon, met een gemiddeld reisgezelschap van twee personen. Nederlanders kiezen er duidelijk vaak voor één koffer te delen. Hiermee heeft Nederland het laagste gemiddeld aantal koffers, vergeleken met de rest van Europa.

Provinciale verschillen in Nederland

Verder ingezoomd op Nederland, blijkt dat Limburgers de meeste koffers per reisgezelschap meenemen. Het gemiddeld aantal koffers in de Zuidelijke provincie is 1,1.

Article continues after the ad

Verder vallen Zeeland en Noord-Brabant op met 1 koffer. Friezen nemen met een gemiddelde van 0,5, de minste koffers mee.

Minste koffers

Europese top 5 meeste aantal koffers

Het onderzoek laat zien dat vooral inwoners van Oost-Europese landen aan de Europese top staan met het aantal koffers per persoon. In het onderzoek komen Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Rusland als Europese top 5 uit het onderzoek.

Het gemiddeld aantal koffers van deze landen is minimaal 1,3. Rusland is de Europese koploper met gemiddeld 2,7 koffers per persoon.

Wereldwijde top 3

Wereldwijd schommelt het gemiddelde rond 1,5 koffers. Er zijn drie duidelijke uitschieters. Het meest opvallend is Saoedi-Arabië, waar men gemiddeld met 6 passagiers reist en 3 koffers per persoon meeneemt.

Europese koploper Rusland neemt samen met Zuid-Afrika de gedeelde tweede en derde plaats in (2,7 koffers per persoon).

Goedkoper vliegen dankzij minder bagage

Een verklaring voor het lage aantal koffers in Europa, zijn de steeds populairder wordende low-budget airlines. Er zijn steeds meer vliegmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden.

Bij de lage prijs die deze operators vaak hanteren, horen ook andere voorwaarden; waaronder het betalen voor extra bagage. Veel mensen proberen door minder bagage mee te nemen, goedkoper te reizen.

Bron: www.taxi2airport.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in