Lezersreis met Van Verre en Singapore Airlines naar Myanmar

Nouveau-lezers kunnen een prachtige reis maken door het betoverend mooie Myanmar! Dit boeddhistische land heeft zijn deuren geopend voor buitenlandse reizigers en zal u met open armen verwelkomen. In deze reis hebben we de hoogtepunten van het land opgenomen.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Vertrek Amsterdam.
Met Singapore Airlines vliegt u rechtstreeks naar Singapore.

Dag 2. Singapore- Yangon.

More content below the advertising

Dag 3. Yangon.
Bezienswaardigheden uit het koloniale verleden, halvedagexcursie.

Dag 4. Yangon- Bagan.
Vroege vlucht naar Bagan, bij aankomst een dagtocht over De pagodevlakte van maar liefst 40 km².

Dag 5. Bagan.
Halvedagexcursie naar Mount Popa. Tip voor ’s middags: fietsen tussen de ruïnes.

Dag 6. Bagan-Mandalay.

Myanmar

Vlucht naar Mandalay.

Dag 7. Mandalay.
Dagexcursie naar Mingun, in Mandalay een stadstour.

Dag 8. Mandalay.
Halvedagexcursie naar Amarapura en Inwa.

Dag 9. Mandalay-Pyin Oo Lwin.
Korte rit naar Pyin Oo Lwin, dan een hele dag op pad in dit voormalige Engelse bergdorp.

Dag 10. Pyin Oo Lwin-Mandalay.
Treinrit van een halve dag, dan terug naar Mandalay.

Dag 11. Mandalay-Kalaw.
Vlucht naar Heho, vervolgens via de Pindaya-grotten naar Kalaw.

Dag 12. Kalaw.
Hele dag in dit Engels-aandoende landschap. Tip: fietsen en wandelen naar de bergstammen.


Myanmar

Dag 13. Kalaw-Inlemeer.


Naar het Inlemeer, vervolgens een boottocht over het meer.

Dag 14. Inlemeer.
Per boot en te voet naar de Indain-pagodes.

Dag 15. Inlemeer.
Vrij te besteden. Tip: fietsen naar de wijngaard!

Dag 16. Inlemeer-Yangon.
Vlucht naar Yangon.

Dag 17. Yangon- Singapore.
Vertrek naar Nederland.

Dag 18. Aankomst Amsterdam.

Inclusief:

  • Reis voor 2 personen: € 3.650,- p.p., voor 4 personen: € 2.970,- p.p., gebaseerd op laagseizoen in Myanmar (mei t/m september 2015) en op 2 personen per kamer.
  • Binnenlandse vluchten, hotelovernachtingen in luxe boetiekhotels, gidsen, excursies, vervoer.
  • Prijs op aanvraag voor de periode na september (hoogseizoen), voor keuze andere hotels, voor ander aantal personen, voor verlenging aan het strand of wijziging route en aantal dagen.

Exclusief:
Vluchten

Vliegen met Singapore Airlines
Met Singapore Airlines vliegt u snel en comfortabel naar Singapore. En vervolgens met Singapore Airlines of dochtermaatschappij SilkAir door naar Yangon. SilkAir vliegt ook op Mandalay; we kunnen de reis zo aanpassen dat uw reis daar begint of eindigt. De prijs van de vluchten met Singapore Airlines is op aanvraag.

Uitgebreide reisbeschrijving: Deze kunt u vinden op de website van Van Verre. Van Verre kan de reisbeschrijving ook per e-mail of per post naar u verzenden.

Deze reis wordt verzorgd door Azië-specialist:
Van Verre
Noordeinde 5
1141 AE Monnickendam
0299-475083
Email: reizen@vanverre.nl

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in