Op en neer hoppen naar Kopenhagen? Dat kan per 19 september nu ook vanaf Groningen Airport Eelde. Twee keer per dag zal er een retourvlucht gaan naar de hippe Deense hoofdstad. En da's fijn, want het is sneller dan vanaf Schiphol.

Binnen een uur land je op Københavns Lufthavne Kastrup, het nationale vliegveld van Denemarken. Trekpleister in de Deense hoofdstad: Nyhavn, de haven die bekend staat om z'n felgekleurde huizen en vele restaurants en bars. Leuk feitje: de Deense dichter en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft in verschillende huizen aan de Nyhavn gewoond. 

Article continues after the ad

Tips
Maar er is nog meer te doen in de stad. Wat doe je dan allemaal in een dagje Kopenhagen? Bijvoorbeeld winkelen totdat je erbij neervalt in de grootste Europese winkelstraat Strøget.

Lekker eten
Meer zin in eten, neem dan een kijkje in Torvehallerne. Deze foodmarket - waar maar liefst tachtig marktkramen vol eten staan - ligt vlakbij het Centraal Station. Ga je met het gezin? Bezoek dan pretpark Tivoli, een park met een achtbaan die gebouwd is in 1914. Kortom, Kopenhagen is een bezoekje waard.

 

Copenhagen ?? #copenhagen #denmark #work #strøget #lovelycity

Een bericht gedeeld door Jatta (@jadavlin) op