Vroeger vond je de beste reisdeals door last-minute te boeken, maar door het grote aanbod luchtmaatschappijen, is dat niet meer zo. Wil je komend jaar zo voordelig mogelijk op reis? Lees dan deze slimme tips.

1. Droomreis in de planning? Boek vroeg!

Als je toch een droomreis op de planning hebt staan, naar Azië of Amerika bijvoorbeeld, boek je vliegtickets dan ver van tevoren. Dat kan honderden euro's schelen.

More content below the advertising

Boek alvast je heen- en retourticket, je hebt nog ruim de tijd om te bepalen hoe je van A naar B komt. en het is meteen een goede stok achter de deur om die droomreis nu eindelijk écht te maken.

2. Boek een 'Open Jaw' ticket

Open Jaw? Jazeker. Dat houdt in dat je luchthaven van vertrek en aankomst niet hetzelfde hoeven te zijn. Je vliegt bijvoorbeeld van Schiphol naar Alicante en van Barcelona terug naar Rotterdam Airport. In sommige gevallen kan dit veel schelen.

3. Boek twee enkeltjes in plaats van een retourvlucht

Het loont de moeite om dit even te vergelijken. Je kan ook proberen om met een luchtvaartmaatschappij heen te vliegen en met een andere terug als die op de dag dat jij wil reizen, een beter deal hebben.

4. Boek in januari

Als je vertrekt vanaf een Europese luchthaven, dan is januari de beste maand om vliegtickets te boeken, behalve wanneer er naar de Verenigde Staten wordt gevlogen (voor die bestemming is september de beste maand om je reis te boeken).

Daarnaast raden ARC en Expedia aan om meer dan 21 dagen van tevoren je reis te boeken voor het vinden van de beste deals voor vluchten en hotels.

Voor reizen binnen Europa wordt meer dan 85 dagen aangeraden, van Europa naar de VS 180 dagen en van Europa naar Azië 171 dagen.

Lees ook: Dit zijn de populairste citytrips van het moment

5. Kies de zondag voor het kopen van tickets

Het weekend - en dan specifiek de zondag - is voor Nederlanders en andere Europeanen het beste moment van de week om een voordelige reis te boeken.

Vrijdag is daarvoor wereldwijd de slechtste dag. Een verklaring hiervoor is te vinden bij zakenreizigers, die vooral tijdens werkdagen hun vluchten boeken.

Bij vluchten naar de VS kunnen besparingen tot zo'n vijftig procent oplopen door op zondag te boeken, in vergelijking met de laatste dag van de werkweek.

Het is per bestemming wel verschillend hoe ver je van te voren moet boeken om de beste deal te krijgen. Het loont de moeite om dat even uit te zoeken.

6. Bespaar meer door een vlucht en hotel tegelijkertijd te boeken

Reizigers zijn vaak geneigd om eerst een vlucht te boeken en zich daarna pas te oriënteren op een hotel. Maar het is juist heel voordelig om een combinatie van vlucht en hotel te boeken.

Een analyse van Expedia laat zien dat reizigers gemiddeld 100 euro op hun reis kunnen besparen door een combinatie van vlucht en hotel te boeken. Dat blijft de makkelijkste manier voor reizigers om veel geld te besparen.

Bron: Expedia, Skyscanner en Airlines Reporting Corporation (ARC). Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in