Fans van Downton Abbey kunnen hun geluk niet op: er komt niet alleen een film van hun favoriete tv-serie, er is nu ook een heus themapark in de maak.

Zes seizoenen lang bezorgde de tv-serie Downton Abbey hun kijkers een emotionele achtbaan met alle heftige plotwendingen. En nu wil ITV, de Britse omroep die het kostuumdrama over de Crawley-familie (en andere topseries als Victoria en Broadchurch) uitzond, een heus themapark gaan bedenken rond hun populairste serie. 

Lees ook: Het is nu echt officieel, de Downton Abbey-film komt er

Locatie in hartje Londen
Het Britse dagblad The Evening Standard meldt dat 'ITV van plan is om een kleinschalig themapark in Londen te bouwen, zodat maximaal 250.000 bezoekers per jaar de kans krijgen om Downton Abbey echt te 'ervaren' in plaats van alleen op tv te bekijken.' Meer is er niet bekend over het project, alleen dat de zender momenteel kijkt wat in (hartje) Londen de beste locatie voor dit themapark kan zijn. 

Article continues after the ad

Tea time
Het park opent waarschijnlijk volgend jaar de deuren en er zijn dan onder andere originele kostuums, exposities en items uit de tv-serie te zien. Ook zal er een grote (bioscoop)zaal worden gebouwd én kun je tussendoor bijkomen in het Downton Abbey-restaurant. Klinkt hemels als je het ons vraagt, wij bestellen alvast een afternoon tea!