Van Krakau tot Londen, helemaal zonder vlees.

More content below the advertising

Bent u vegetariër en gaat u op vakantie?

Vegetariërs

Dit kan tot de nodige kopzorgen leiden. Op de skipistes is het bijvoorbeeld erg lastig, want naast de schnitsels en bratwursten is een goede vegetarische maaltijd niet op de kaart te vinden. Toch hoeft reizen als vegetariër of veganist helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zo bewijst de reisapp stay.com. Dit zijn de vijf beste Europese stedentrips voor vegetariërs:

1 Krakau

Krakau is een levendige, jonge stad waar altijd wat gebeurt. Zo ook op eetgebied. Vegablogger Klaudyna Góralska vertelt: “Heeft u trek in een lekkere vegaburger? Probeer dan Nova Krova. Ze hebben ook heerlijke cakes en koekjes. Het restaurant ligt in het hart van Kazimierz, dichtbij de rivier.”

2 Berlijn

Berlijn is het vegaparadijs van Europa. Hier heeft vrijwel ieder restaurant minstens een vegetarische optie. U vindt er met gemak talloze vegetarische en veganistische restaurants. De locals gaan graag naar The Bowl, Sfizy Veg (de eerste vega pizzeria van Europa) en Cafe Vux, waar ze overheerlijke taartjes en toetjes hebben.

3 Barcelona

Barcelona komt misschien niet direct in u op als u denkt aan vegabestemmingen. Toch vind u in de stad talloze goede opties. Tapasrestaurants hebben vaak groentegerechten en er openen steeds weer nieuwe vegarestaurants. Probeer bijvoorbeeld het hippe flexitarian restaurant Flax & Kale.

4 Praag

Praag is de stad waar historie prachtig samengaat met moderne invloeden. Daarom vindt u hier, naast de traditionele restaurants die vaak gespecialiseerd zijn in vleesgerechten, ook een geweldige hoeveelheid vegetarische alternatieven. Lehka Hlava is een vegaspot met een prachtig interieur. De locals komen er heel graag, dus reserveer! Maitrea is ook een goede optie met een heerlijke vegan en vega menukaart.

5 Londen

Een metropool als Londen heeft natuurlijk een enorme hoeveelheid geweldige restaurants. U vindt er gelukkig ook veel vega-vriendelijke plekken. Zoals Amico Bio: een Italiaans vegetarisch restaurant. Health Coach Cindy zegt dat het een intiem, knus restaurant is, met een unieke kaart.

Gaat u binnenkort naar een stad toe die niet in deze lijst voorkomt? Kijk dan op Stay.com. Daar vertelt een local de beste vegetarische restaurants uit die stad!

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in