Amsterdam is de meest aantrekkelijke winkelstad in de Benelux, volgens Destonation Retail. Het rapport zegt dat onze hoofdstad veel internationale allure heeft, met een groot en gevarieerd aanbod. Op de tweede plaats staat Brussel, gevolgd door Antwerpen, Luxemburg en Rotterdam. Wij snappen deze uitkomst en hebben onze top 12 hotspots bij elkaar gezocht die aantonen hoe uniek Amsterdam is.

 

Tenue de Nîmes
Shoppen bij Tenue de Nîmes voelt alsof je even met vakantie bent: met aardig winkelpersoneel dat je graag een kop koffie (of voor de liefhebbers een glas wijn) aanbiedt  terwijl je rustig een nieuwe outfit zoekt.

Website: http://www.tenuedenimes.com/

 

Droog
Milaan heeft 10 Corso Como en Amsterdam heeft de conceptstore van Droog! Eigenzinnige meubels, lampen en woonaccessoires, en lifestyle, met mode en beauty. Drink na het winkelen koffie in de lunchroom of ga naar een van de wisselende exposities in de Droog galerie. 

Website: http://www.droog.com/

 

Natan
De eerste buitenlandse winkel van modehuis Natan (Máxima’s favoriet!) bestaat uit een en al luxe en allure. Waan je in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat even in Brussel en voel je een echte royal.   

Website: http://www.natan.be/

 

United Nude
In het centrum van Amsterdam is de United Nude’s flagship store gevestigd, waar alles simpel en zwart is. Behalve de schoenen. Die hebben namelijk de hak herontdekt en dat wordt benadrukt door het innovatieve lichtdesign in de winkel.

Website: https://www.unitednude.com/

 

SPRMRKT
Van de drukke Rozengracht moet je eerst door het indoor-bos wandelen, voordat je in de industriële winkel aankomt. De inrichting, producten en merken - zoals Alex en Wood Wood -  zijn zó bijzonder dat het een echte must see is.

Website: http://www.shop.sprmrkt.nl/

 

Hutspot
De hele ochtend kun je rondneuzen in deze hippe concept store. Van meubels tot woonaccessoires en van brillen tot magazines. Inmiddels hebben zij twee locaties in Amsterdam, bij beide kun je ook heerlijk lunchen of  koffiedrinken.

Website: http://www.hutspotamsterdam.com/

 

Restored
Restored is een kleine, maar heel fijne winkel voor fans van minimalistische mode en design. Ook verkoopt Restored mooie accessoires, van onder meer The Boyscouts.

Website: http://www.restored.nl/

 

Sukha
Sukha verkoopt handgemaakte en eco-friendly spullen voor in huis, kleding gemaakt van hele fijne stoffen en lieve cadeautjes. Denk aan dichtbundels, katoenen slingers en sieraden.

Website: http://www.sukha-amsterdam.nl/

 

De Geiten Wollen Winkel
Klinkt misschien wat suf, maar dat is het zeker niet! De winkel verkoopt alleen maar vegan, ecologische en eerlijke producten. O, én: alles is heel erg mooi. Van kleding tot plaids en van geurtjes tot gezichtscrème.

Website: https://www.geitenwollenwinkel.nl/

 

De Balkonie
De Balkonie is een walhalla voor de balkonbezitter. Zelfs zonder groene vingers kun je je buiten hier omtoveren tot een oase!

Website: http://www.debalkonie.nl/

 

Cottoncake
Deze concept store heeft de leukste items van overal ter wereld bijeen gebracht. Van kunst en plaids tot sieraden en shawls. De winkel zelf is een minimalistische verademing in de drukke straat. Je kunt er bovendien ontbijten en lunchen.  

Website: http://www.cottoncake.nl/

 

Wildernis
Groene vingers? Dit indoorplantenparadijs heeft kamerplanten, printjes, cadeautjes en heerlijke koffie. Alles wat je er ziet, is te koop, behalve het personeel. Bij Wildernis worden ook geregeld workshops over tuinieren gegeven.

Website: http://www.wildernisamsterdam.nl/