Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 DINGEN OM TE DOEN IN VAL THORENS

Zes dingen die je gedaan moet hebben in Val Thorens ‘Vlieg’ van Orelle naar Val Tho • Dans op de tafels bij La Folie Douce • Neem de langste sleebaan van Europa • Leer op ijs te rijden • Deel een klassieke fondue • Leef je uit op het luchtkussen Ga je naar Val Thorens deze winter? De nummer 1 op ...

6 DINGEN OM TE DOEN IN VAL THORENS
Val Thorens

‘Vlieg’ van Orelle naar Val Tho • Dans op de tafels bij La Folie Douce • Neem de langste sleebaan van Europa • Leer op ijs te rijden • Deel een klassieke fondue • Leef je uit op het luchtkussen

Ga je naar Val Thorens deze winter? De nummer 1 op je to-dolijstje mag duidelijk zijn: genieten van de beste wintersportplaats in de Franse Alpen. Maar om je reis nóg specialer te maken, geeft Hotels.com™ je zes andere tips die zeker het proberen waard zijn in de bergen van ‘Val Tho’.

‘Vlieg’ van Orelle naar Val Tho

Wil je profiteren van een heel ander uitzicht op de prachtige dalen van Les Trois Vallées? Er is geen betere manier om van het omliggende landschap te genieten dan met de Tyrolienne, een zipline van 1.300 meter. Het avontuur begint bij de Bouchet stoeltjeslift in Orelle op 3.230 meter hoogte. Vervolgens vlieg je in minder dan twee minuten en met een snelheid van boven de 90 kilometer per uur door heel Val Thorens. Wat is er mooier dan door de frisse berglucht suizen, boven het hoogste skioord van Europa?

Dans op de tafels bij La Folie Douce

Eén van de bekendste bars in de ski- en snowboardwereld is La Folie, dat zichzelf ook wel ‘de dansvloer op de top van de wereld’ noemt. Het is bekend vanwege de après-ski op de berghelling met dj’s, danseressen, cabaretvoorstellingen, bijzondere kostuums en het dansen op de tafels. Het feest begint dagelijks om 14.30 uur en wordt ‘s middags alleen maar drukker. Tegen sluitingstijd is La Folie niet meer te onderscheiden van een goedgevulde nachtclub. Het is tevens een goede plek om te lunchen. Kies voor de snackbar of een tafeltje bij restaurant La Fruitière.

Neem de langste sleebaan van Europa

Als je niet meer hebt gesleed sinds je klein was, heb je iets gemist! Je hoeft er niet zoveel voor te kunnen als skiën of snowboarden, en van de helling roetsjen met slechts centimeters tussen jou en de sneeuw geeft je een enorme snelheid. In Val Thorens hoef je niet te zoeken naar een rustige helling, weg van andere wintersporters: er is een baan van 6 kilometer met kronkels, bochten, en opgehoogde zijkanten speciaal voor sleeërs. Je moet een kaartje kopen en een officiële slee huren, maar de afdaling biedt je 45 minuten puur plezier. Waar voor je geld als je het ons vraagt…

Leer op ijs te rijden

Als alleen skiën en snowboarden niet genoeg voor je is, biedt Val Thorens je de hoogste racebaan op 2.200 meter hoogte. De baan van 760 meter test je rijvaardigheid zonder grenzen. Het is open van midden december tot half april en je kunt hier racen in een Renault Clio, een Mitsubishi Lancer of een go-kart. Prijzen variëren van €20 voor 10 minuten karten tot €550 voor een uur in een professionele auto. Als je liever toekijkt hoe de experts het er vanaf brengen, zorg dan dat je bij de Trophee Andros bent, een grote jaarlijkse race die begin december plaatsvindt.

Deel een klassieke fondue

Als je het eten van Savoie beschrijft, klinkt het niet heel aantrekkelijk. Basisingrediënten zijn hier namelijk kaas en aardappel. Maar als je het in de Franse Alpen eet, krijg je een kookles over hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot hartige lekkernijen. Het bekendste gerecht van de regio is de Fondue Savoyarde, waarbij gesmolten kaas uit de bergen met kirsch (een likeur), witte wijn en knoflook wordt gemengd. Eet het samen met stukjes brood, verse groentes of wat je ook maar lekker vindt. Het is het ultieme gerecht om gezellig samen te delen.

Leef je uit op het luchtkussen

Als je op ons lijkt, wil je best de frisse lucht opzoeken of nieuwe moves proberen, maar dan graag zonder de blauwe plekken. Gelukkig biedt Val Thorens een uitkomst. Bij de Le Roc lift staat namelijk een hoge schans met een minstens zo hoog luchtkussen. Het is groot genoeg om de hardste val op te vangen, dus of je nu oefent voor die perfecte 360 of zoekt naar een korte sensatie, hier ben je aan het juiste adres. Ben je niet zo zeker van je ski- of snowboardkunsten? Ook dan kun je voor het luchtkussen gaan. Pak een rubberen AIR TUBBY en glij hard van de helling: puur plezier!

Bron: Hotels.com