Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. Sushi festival 
  Sushi-liefhebbers opgelet: dit weekend vindt in Ahoy Rotterdam het grootste sushi festival van Europa plaats! Leer zelf de edele Japanse kunst van het sushi maken, schuif aan bij de langste sushi bar van het land en proef alle laatste trends: van sushi- donut tot lolly. 
  Meer info: Sushi Festival
 2. Tentoonstelling: Tier -  Armando, Darwin, Sinke & Van Tongeren 
  Dit is het laatsteweekend dat in het historisch interieur van Museum Oud Amelisweerd in Bunnik het werk van taxidermie duo Jaap Sinke en Ferry Van Tongeren te bewonderen is. Hun opgezette dieren en fotografie zijn geïnspireerd op de oud Hollandse meesters. Zo is er een indrukwekkende kamer met een verwijzing naar ‘De bedreigde zwaan’ van Jan Asselijn. Damien Hirst is fan; hij kocht in 2015 al hun werk van een tentoonstelling in Londen. 
  Meer info: Museum Oud Amelisweerd
 3. September Tuinmaand 
  Paleis het Loo in Apeldoorn staat in september van de tuin. Zo zijn er elk weekend rondleidingen met het thema ‘Een tuin om te eten’, proeverijen, wandelingen en de unieke kans het dak op te gaan van Het Loo voor een fantastisch uitzicht over de paleistuinen. 
  Meer info: Paleis Het Loo
 4. Tentoonstelling: Klaar om te dragen 
  Na een verblijf in het ziekenhuis zag edelsmid en sieradenontwerper Eva van Kempen de schoonheid in van ziekenhuismaterialen Door edelstenen, zoetwaterparels en edelmetaal toe te voegen aan materialen als infuussnoeren maakt ze het tot bijzondere en kostbare juwelencollecties. Haar nieuwste werk is vanaf dit weekend te zien in Museum de Fundatie bij Kasteel het Nijenhuis in Heino. 
  Meer info: De Fundatie
 5. Museumnacht Groningen 
  Een weekendje Groningen dit weekend? Geen gek idee, want vijf musea in de Martinistad openen op zaterdagavond 9 september voor de allereerste keer tot na middernacht hun deuren. Maak je op voor een bijzondere high lights: van een artist talk met Maarten Baas tot een Japanse theeceremonie, van ballet in het museum tot silent disco. 
  Meer info: Groninger Museumnacht

Fijn weekend,
Claudia, Margreet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Body Art’ in het Tropenmuseum in Amsterdam geweest?

 

Het lang verscheurde Belfast heeft een serieuze metamorfose ondergaan. Tussen de authentieke pubs en Victoriaanse huizen prijken nu ook toprestaurants, designshops, boutique-hotels en het hypermoderne Titanic-museum. Echt een leuke stad voor een lang weekend. Ook food-liefhebbers komen niets tekort! 

Dit zijn de 10 dingen die je écht wil doen als je er bent:

1. De Titanic lééft! 

'She was alright when she left us', zegt Belfast over de beroemde Titanic, die hier werd gebouwd. Op de originele scheepswerf ligt nu het futuristische museum, waar beklijvende hightech-snufjes en documentaires je meenemen naar andere tijden. Het museum is gebouwd in de vorm van de boeg van een schip. Dat alleen al is indrukwekkend!

www.titanicbelfast.com

2. Uit eten

Met het funky OX en het verfijnde Deanes Eipic telt Belfast twee jonge chefs met een Michelin-ster. Het hippe Howard Street en de klassieker Mourne Seafood Bar zijn andere toppers.

Ook toont Belfast zich een heel prijsvriendelijke bestemming. Maar liefst 5 Bib Gourmands garanderen er een prima prijs-kwaliteitsverhouding bij het tafelen. 

3. St-George's Market

Een van de oudste indoormarkten van het Verenigd Koninkrijk, is veel meer dan een hotspot voor verse vis in een mooi gebouw. Je vindt er andere foodspecialiteiten, een rits originele lunchopties, handgemaakte hebbedingen en tonnen sfeer dankzij live-optredens. 

Meer informatie

4. Kunst in het MAC

Het Metropolitan Arts Centre is dé referentie voor kunst, theater, dans en muziek. Expo's van wereldniveau, onder meer rond poparticoon David Hockney. 

Meer informatie

5. Belfast Design City

In 2016 zette de campagne Belfast Design City architectuur en design in de kijker. Daarvan geniet je ook nu nog bij The Bureau, een coole mannenzaak in een oud pakhuis, en bij de prachtige interieurwinkel Maven.

Fashionista's mogen Envoy niet overslaan en wie een souvenir zoekt tussen ambacht en design vindt dat bij Deborah Toner.

6. Comedy & concerts in The Black Box 

Noord-Ierland ademt muziek en niet alleen omdat Van Morrison daar is geboren.

The John Hewitt programmeert traditionele Ierse bands en internationale groepen. Muzikale expo's, excursies en jong talent ontdek je bij Oh Yeah. Concerten, comedy en theater in de bekende Ulster Hall of het eigenzinnige Black Box.

7. Logeren in stijl

Het Merchant's Hotel werd als klassieker weer hip door de champagne, cocktails, luxe schoenenboetiek Harper en de jacuzzi op het dakterras. Malmaison brengt een funky mix van gothic en geschiedenis. En Fitzwilliam mixt de sfeer van Manhattan met die van een statig landhuis.

8. Bier drinken waar bier bedoeld is: in een pub

Natuurlijk zijn er traditionele pubs zoals de Crown bar (foto) en Errigle Inn, maar ook de funky bieradressen rukken op. Mis de biercocktails van Brewbot of de ruime keuze in The Woodworkers niet.

9. Game of Thrones achterna

Ook in Noord-Ierland kun je niet om Game of Thrones heen. De locaties waar de succesvolle tv-reeks werd gedraaid, zoals Castle Ward, liggen langs de kust buiten Belfast.

Maar ook in de stad zijn er verwijzingen. Zo etaleert restaurant OX keukenmessen uit 'Valyriaans staal' en werd een schilderij in het Ulster Museum met een personage uit de serie geüpdate.

10. View from a rock

Een andere blik op Belfast krijg je in het Cavehill County Park, de groene rots van 370 meter hoog met Belfast Castle op de flank.

Meer info op visitbelfast.com en www.ireland.com 

Vakantie in een camper is een totaal andere beleving. Woorden die steeds opkomen zijn ultieme vrijheid en flexibiliteit. Je kunt het zo glamping maken zoals jij wilt. Geen wonder dat campers steeds populairder worden. Vijf redenen om eens een campervakantie te proberen.

 1. Het vertrek
  Je draait de voordeur op slot, stapt in je camper en de vakantie is begonnen. Vertrekken is kwestie van het sleutel in het contact en rijden. Geen gedoe met het bedenken wat je mee moet nemen. In een camper heb je ruimte te over. Tip: neem een paar (vouw)fietsen mee voor leuke tochtjes door de omgeving of om even boodschappen te doen. Een camper huren kan in heel Nederland en hoeft helemaal niet duur te zijn. Op Startpagina vind je een aantal betrouwbare partijen.

 2. De reis
  De maximaal toegestane snelheid van een camper is hoger dan die van een auto met caravan. Goed om te weten als je van plan bent ver weg te gaan. Omdat je hoger zit achter het stuur van een camper dan in een auto, heb je onderweg meer overzicht. Je ziet dus ook meer van het landschap dat je doorkruist. Pak je al die mooie vergezichten toch maar mooi mee van achter het stuur!
 3. Bestemming bereikt?
  Vergeet het onhandige gedoe om de caravan op de juiste plek te krijgen. Met een camper rijd je veel makkelijker achteruit dan met een auto met caravan. Ook kun je op meer plaatsen komen en kies je zelf de voorzieningen. Daarnaast kost een plek voor de camper drie keer niks: veel camperplaatsen zijn gratis of kosten hooguit een paar euro per nacht. Vind hier een overzicht van leuke plekken.
 4. De zon achterna?
  Misschien wel het grootste voordeel van een camper: je bepaalt op elk moment zelf waar je naartoe gaat. Regent het? Op naar een zonnige bestemming! Je bent nergens aan gebonden. Of je er nou een paar dagen tussenuit knijpt of wekenlang rond zwerft door Europa. Er is gewoon geen enkele andere vakantie die zoveel vrijheid geeft.
 5. Het beste van twee werelden
  Met een camper geniet je van het authentieke kampeergevoel én de luxe van een echt bed, een eigen keuken, koelkast en (meestal) je eigen toilet en douche. Dat noemen wij nou glamping. Je bent niet uren bezig om je te installeren. En als je uitgekeken bent, ben je ook zo weer vertrokken. Op naar het volgende avontuur.

Alles weten over campers? Ga naar Startpagina.nl