Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. Fototentoonstelling Foamtalent
  Fotomuseum Foam in Amsterdam geeft vanaf 1 september zoals ieder jaar een podium aan twintig nieuwe fotografietalenten uit binnen- en buitenland. Hét moment om de nieuwste ontwikkelingen op fotografiegebied te ontdekken en als een van de eersten het talent voor de toekomst te spotten. Tot en met 12 november.
  Meer info: FOAM
 2. Tentoonstelling ‘Powermasks – The power of masks’ 
  Vers geopend deze tentoonstelling in het  Wereldmuseum in Rotterdam met Walter Van Beirendonck als curator. De Antwerpse modeontwerper is al sinds de jaren tachtig gefascineerd door maskers en heeft ruim 125 kleurrijke en vrolijk vormgegeven maskers, gemaskerde kostuums en modesilhouetten geselecteerd. Met werk van o.a. Diane Arbus, Jean-Michel Basquiet, Jean Paul Gaultier en Viktor & Rolf. Van 1 september tot en met 7 januari 2018.
  Meer info: Wereldmuseum
 3. Uitfeest Utrecht
  Na Amsterdam trapt Utrecht dit weekend het culturele seizoen af. Neem en kijkje én waag zelf een dansje op het dansplein op Het Janskerkhof, laat je inspireren in de bouwketen op hetzelfde plein waar tien galeries het nieuwste en spannendste werk op hedendaagse beeldende kunst presenteren en ga langs Bibliotheek Utrecht waar o.a. schrijver Henk van Straten een tour geeft langs zijn literaire inspiratiebronnen.
  Meer info: Culturele Zondagen
 4. Eindhoven de gekste
  In de top van de Groene Toren, een Eindhovens begrip, kun je vanaf morgen eten en drinken bij VANE, terwijl je uitkijkt over de binnenstad. Casimir Evens kookt er de sterren van de hemel en cocktailtovenares Tess Posthumus stelde de drankkaart samen.
  Meer info: VANE Restaurant / Skybar
 5. Festival De Oversteek
  Strandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, dijkhuisjes, forten en ateliers aan de Waal in Nijmegen-Noord zijn op 3 en 10 september de sfeervolle groene omgeving voor dit festival voor alle kunstdisciplines. Met o.a. poëtische fanfarepunkband De Kife, kunststruintochten en de Vlaamse americanaheld Bony King.
  Meer info: Festival de Oversteek

Fijn weekend,
Claudia, Margeet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Chapeaux! De hoeden van prinses Beatrix’ in museum Paleis het Loo geweest?

Article continues after the ad