Nouveau deelt graag de leukste uitjes met je.

 1. NDSM Foodfestival 
  Als je wilt kun je ieder weekend een ander foodfestival bezoeken, maar dit nieuwe knusse festival op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord is ánders. Elke foodtruck moet namelijk ook iets extra leveren: van workshops tot oudhollandse spelletjes, van exposities tot een leuke band. Maar natuurlijk is er ook food uit alle windstreken en een keur aan bijzondere drankjes. Van 4 t/m 6 augustus. Meer info: NDSM Food Festival
 2. Tentoonstelling Koninklijk Paradijs
  18e eeuwse dierenschilder Aert Schouman kwam nog eens ergens: de rijken nodigden hem uit om hun buitenplaatsen en tuinen te schilderen.  Zo ook Willem V, waarvoor hij een complete kamerbeschildering maakte met daarop zijn geliefde dierenverzameling. Nu nog te zien tijdens deze tentoonstelling in het Dordrechts Museum, maar na 17 september  verdwijnt het werk weer achter de gesloten paleisdeuren van Huis ten Bosch. Grijp je kans dus! Meer info: Dordrechts Museum
 3. David Hockney in Parijs 
  Het werk van de Britse kunstenaar David Hockney is te herkennen aan het zonnige kleurengebruik en inspireerde modeontwerpers als Christopher Bailey voor ‘Burberry’ en Vivienne Westwood. Ter ere van Hockney’s 80ste verjaardag reist een overzichtstentoonstelling de wereld over en is nu in Centre Pompidou in Parijs. Tot en met 23 oktober. 
  Meer info: Centre Pompidou - David Hockney
 4. Tentoonstelling ‘Future Bodies – Bart Hess’ 
  Kunstenaar Bart Hess bekleedt het menselijk lichaam met nieuwe materialen en technieken. De bijna science fiction-achtige perfomances die hij daarvan maakt zijn een hit op internet. Zo werd ook Lady Gaga fan en ontwierp hij de slime dress voor haar ‘Born this way’-video. Het Stedelijk Museum in Den Bosch toont tien jaar van z’n werk, met deze zondag  een gratis instaprondleiding om zijn werk te leren kennen. Tot en met 1 oktober. 
  Meer info: Stedelijk Museum Den Bosch
 5. Tentoonstelling ‘Animalia Amsterdam’ 
  Honden, katten, vogels, paarden en andere Amsterdamse huisdieren fotografeerde Isabella Rozendaal het afgelopen jaar in opdracht van het Stadsarchief, want ook deze Amsterdammers verdienen de spotlight. Het leverde een bonte vrolijke stoet op van dieren met attitude. Tot en met 3 september. 
  Meer info: Gemeente Amsterdam Stadarchief

Fijn weekend,
Claudia, Margeet, Inge, Jessica

Pssst… Al naar ‘Robert Mapplethorpe. Een perfectionist’  in Kunsthal Rotterdam geweest?

Article continues after the ad