Het is elk seizoen geweldig om naar Milaan te gaan. Maar nu, met de Fashion Week achter de rug, is het er extra rustig en dat maakt de modestad tot een meer dan ideale bestemming. Milaan is altijd in beweging en dan hebben we het niet over de vele kleurige scooters.

1 - Lekker eten
Italia staat voor lekker eten en het is moeilijk kiezen uit alle comfort foods. Na een dagje bezienswaardigheden in de winter kun je elk gezellige bistrootje inkruipen en genieten van de heerlijke pasta’s, vlees- of visgerechten met een goed glas wijn. Probeer ook eens de Risotto alla Milanese; een populaire, romige risotto met saffraan. Geweldig voor je humeur.

2 - Mode, nieuw en vintage
Milaan is de ideale winkelstad. Tijdens een wandeling door de stad kom je van alles tegen op modegebied, van exclusieve Italiaanse ontwerpers, bijzondere boetieks en vintage-zaakjes tot high-end shops. Als vintage-fan mag je Vintage Delirium niet missen. Daar verkopen ze Chanel, Dior en andere grote namen voor een zacht prijsje.

3 - Bijzondere architectuur
Als je op het plein voor de Duomo staat, kijk je gegarandeerd je ogen uit. Niet te missen is ook Museo del Novecento, aan het Piazza del Duomo. Hoewel het gebouw alleen al prachtig is, vind je er binnen een sterke collectie 20ste eeuwse kunstwerken. Ook Teatro alla Scala, één van de grootste toneelpodia van Europa, is een bezoek waard.

4 - Een graadje warmer…
Hoewel Milaan in het noorden van Italië ligt, is de temperatuur er vrijwel altijd hoger dan in Nederland. Die paar graden maken een behoorlijk verschil in herfst en winter.

5 - 10 Corso Como
Hét designmekka van Milaan. Zo dichtbij de toekomst ben je nog nooit geweest als in een van Milaans meest iconische winkels, 10 Corso Como. De conceptstore biedt de beste en meest avant-gardistische merken aan. Je kunt er terecht voor kleding, zeldzame boeken, fraaie kunst en een bar met uitzicht over Milaan.