Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zomertip: bijzondere naakte Chinese beelden bij Museum Beelden aan Zee

Het is zomer: tijd voor een rosé op het terras, een fijne vakantie of een bezoek aan een bijzonder museum. Daarom tippen wij museum Beelden aan Zee in Scheveningen. In de grote zaal van het museum is een groot overzicht te bewonderen van de karakteristieke werken van de Chinese performancekunsten...

Zomertip: bijzondere naakte Chinese beelden bij Museum Beelden aan Zee

Het is zomer: tijd voor een rosé op het terras, een fijne vakantie of een bezoek aan een bijzonder museum. Daarom tippen wij museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

In de grote zaal van het museum is een groot overzicht te bewonderen van de karakteristieke werken van de Chinese performancekunstenaar, graffitikunstenaar en beeldhouwer Zhang Dali.

Primeur
Leuk weetje: de beeldengroep van achttien naakte, gewone Chinezen, die in het fijnste marmer zijn uitgehakt, zijn voor het eerst in Europa te zien. In het midden van de zaal staat een grote installatie, gemaakt uit een wolk van steigermateriaal. Zhang Dali is een belangrijke figuur in de Chinese kunstwereld. De kunstenaar is vooral ook een voorvechter van de menselijkheid en de compassie in het harde leven van miljoenen Chinezen. Na een bezoek aan het museum, kun je uitwaaien op het strand!

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 1 juli tot en met zondag 8 oktober 2017.