Het Plaza Hotel in New York ontvangt niet alleen de rich and famous die een paar nachten in de stad blijven, het verkoopt ook zeer luxe appartementen aan de rijken der aarde. John F. Kennedy had zo’n appartement, en het stulpje staat nu te koop.

Elke keer dat een van de woningen in het iconische Plaza Hotel in de verkoop komt, is dat groot nieuws. Al is het maar omdat het ons in staat stelt even rond te kijken in de bijzonder luxueuze kamers.

Rijke historie
Dit keer staat de Astor Suite in de verkoop; de beste suite die het hotel heeft. Vanuit het raam kijk je uit over Central Parc en Fifth Avenue. John Jacob Astor, de hertog en de hertogin van Windsor en John F. Kennedy waren er al eens eigenaar van, waardoor dit een woning met een bijzondere historie is.

Lees ook: 'Doe ons zo'n salaris: dit bizarre bedrag verdient Adele per dag'

Koninklijke allure
Momenteel is het appartement met drie slaapkamers en vijf badkamers eigendom van Jürgen Friedrich die het in 2007 voor 25 miljoen dollar kocht. De inrichting was ooit geïnspireerd op Windsor Castle, met eiken panelen, handgeschilderde plafonds, antieke schouwen en met leer bekleedde muren. Tegenwoordig ziet het er een stuk moderner uit, maar de houten details en met marmer bekleedde muren zijn gebleven.

Flinke prijskaart
Ben je geïnteresseerd? Er hangt wel een flinke prijskaart aan al dit moois. De verkoper vraagt slechts een slordige 39,5 miljoen dollar voor het optrekje.