Het is de decemberfrustratie waar niemand over praat: de kerstboom. Je wilt: briljant gestyled. Je hebt: een ratjetoe aan ballen en slingers gecombineerd met net-niet-goed-verdeelde verlichting. Daar komt nu, met dit kerstboom-stappenplan, verandering in!

 

Stap 1: Kies de soort

De populairste soorten zijn:
* De fijnspar – een goed betaalbare, groene boom, die helaas niet erg naaldvast is, maar wel heerlijk ruikt.
* Blauwspar – is iets duurder dan de fijnspar, heeft blauwe naalden die redelijk goed blijven zitten en verspreidt een fijne kerstgeur.
* Nordmann – deze boom is duurder dan de fijnspar en de blauwspar, donkergroen, naaldvast en geurloos.

Stap 2: Keur het model
Bekijk of de takken (redelijk) gelijkmatig zijn verdeeld. Werp ook een blik op de stam van de (kluitloze) boom. Kun je deze goed in een standaard zetten? Zo niet, dan is het verstandig om verder te kijken.

Stap 3: Bepaal het kleurenschema

Samenhang werkt, dus kies voor kerstdecoratie in een vast kleurenschema. Een paar voorbeelden:

Lekker klassiek: rood en groen.
Koel winters: blauw, paars, wit en zilver.
Shiny metallic: goud, zilver en brons.
Mix: Wil je geen al te strak schema hanteren, maak dan in elk geval de keuze voor óf warme kleuren, óf koele kleuren.

Stap 4: Verzamel de versiering
Bekijk welke kerstdecoraties je hebt en welke in je nieuw gekozen kleurenschema passen. Heb je aanvulling nodig: dan is het nu tijd om te shoppen. Yes!

Stap 5: Versieren
Als de boom eenmaal staat, kun je aan de slag met de versiering. Hierbij is de volgorde van belang. Als je deze aanhoudt, kan het niet misgaan.

1. Verlichting. Tip: Heb je niet genoeg geduld voor lampjes die je takje voor takje moet verdelen, koop dan clusterverlichting die je als een slinger in de boom drapeert.
2. Breng de slingers en linten aan.
3. De piek. Ja echt, niet lekker romantisch doen en de piek als laatste willen plaatsen. Dat kost je gegarandeerd een paar ballen.
4. Ballen en andere ornamenten. Verdeel als eerste de ‘basisballen’ rondom de boom. Hang sommige wat verder naar achteren aan een tak, zodat je wat diepte krijgt. Heb je verschillende formaten, begin dan met de kleine ballen bovenaan en zorg ervoor dat de grootste onderaan hangen. De ‘bijzondere kerstballen’ verdeel je als laatste over de boom. Laat ze shinen door ze goed in het zicht te hangen.

Stap 6: Laat het los
Voor de dierenbezitters onder ons: houd er rekening mee dat je tot in de puntjes gestylde boom straks kán worden bestormd door enthousiaste viervoeters. Maar je had de mooiste plastic ballen gekocht, toch? Laat los, laat los….

 

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief