Het is de decemberfrustratie waar niemand over praat: de kerstboom. Je wilt: briljant gestyled. Je hebt: een ratjetoe aan ballen en slingers gecombineerd met net-niet-goed-verdeelde verlichting. Daar komt nu, met dit kerstboom-stappenplan, verandering in!

 

Stap 1: Kies de soort

De populairste soorten zijn:
* De fijnspar – een goed betaalbare, groene boom, die helaas niet erg naaldvast is, maar wel heerlijk ruikt.
* Blauwspar – is iets duurder dan de fijnspar, heeft blauwe naalden die redelijk goed blijven zitten en verspreidt een fijne kerstgeur.
* Nordmann – deze boom is duurder dan de fijnspar en de blauwspar, donkergroen, naaldvast en geurloos.

Stap 2: Keur het model
Bekijk of de takken (redelijk) gelijkmatig zijn verdeeld. Werp ook een blik op de stam van de (kluitloze) boom. Kun je deze goed in een standaard zetten? Zo niet, dan is het verstandig om verder te kijken.

Stap 3: Bepaal het kleurenschema

Samenhang werkt, dus kies voor kerstdecoratie in een vast kleurenschema. Een paar voorbeelden:

Lekker klassiek: rood en groen.
Koel winters: blauw, paars, wit en zilver.
Shiny metallic: goud, zilver en brons.
Mix: Wil je geen al te strak schema hanteren, maak dan in elk geval de keuze voor óf warme kleuren, óf koele kleuren.

Stap 4: Verzamel de versiering
Bekijk welke kerstdecoraties je hebt en welke in je nieuw gekozen kleurenschema passen. Heb je aanvulling nodig: dan is het nu tijd om te shoppen. Yes!

Stap 5: Versieren
Als de boom eenmaal staat, kun je aan de slag met de versiering. Hierbij is de volgorde van belang. Als je deze aanhoudt, kan het niet misgaan.

1. Verlichting. Tip: Heb je niet genoeg geduld voor lampjes die je takje voor takje moet verdelen, koop dan clusterverlichting die je als een slinger in de boom drapeert.
2. Breng de slingers en linten aan.
3. De piek. Ja echt, niet lekker romantisch doen en de piek als laatste willen plaatsen. Dat kost je gegarandeerd een paar ballen.
4. Ballen en andere ornamenten. Verdeel als eerste de ‘basisballen’ rondom de boom. Hang sommige wat verder naar achteren aan een tak, zodat je wat diepte krijgt. Heb je verschillende formaten, begin dan met de kleine ballen bovenaan en zorg ervoor dat de grootste onderaan hangen. De ‘bijzondere kerstballen’ verdeel je als laatste over de boom. Laat ze shinen door ze goed in het zicht te hangen.

Stap 6: Laat het los
Voor de dierenbezitters onder ons: houd er rekening mee dat je tot in de puntjes gestylde boom straks kán worden bestormd door enthousiaste viervoeters. Maar je had de mooiste plastic ballen gekocht, toch? Laat los, laat los….

 

25 september zijn de meeste Nederlanders jarig. Wel zo’n 50.000 mensen. Bijzonder toch? Ken jij ook iemand die morgen jarig is? Wij hebben de perfecte cadeau-suggestie. Het is misschien een goed idee die jarige te attenderen op ‘kadoneren’. Oftewel; een kadoneerlijstje te maken.

Via kadoneren.nl kan je als jarige een donatie vragen voor kankeronderzoek. Je maakt heel gemakkelijk je eigen kadoneerpagina en die link deel je simpelweg met je familie, vrienden en volgers. Zij kunnen dan een donatie doen.

Goed doel

Dus dit jaar hoef je je hoofd niet te breken over wat je wilt hebben, omdat je alles toch al hebt en je hoeft ook niet bang te zijn dat je opgezadeld wordt met een vaas die je niet mooi vindt of een shawl waarvan je bij het uitpakken al weet dat je ‘m nóóóóóit gaat dragen.

In plaats daarvan steun je mensen die alles te verliezen hebben. Want laten we eerlijk zijn, voor kankerpatiënten is het minder vanzelfsprekend dat ze hun verjaardag kunnen vieren. Daar komt bij dat het een nobel gebaar is en je je voorraad karmapunten weer aanvult. Heel win-win!

Dus ben je binnenkort jarig of ken  je iemand die dat is: Ga naar kadoneren.nl en maak je eigen pagina aan.

We wensen je alvast een fijne verjaardag!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in