De tentoonstelling is van 10 september t/m 2 oktober te zien in de Balzaal van Escher in Het Paleis

More content below the advertising

In 1977 besloot Erica Terpstra als pas gekozen kamerlid een verandering te maken. De toehoorders van de troontrede zag zij als één grijze massa. Als eerbetoon aan de Koningin en om vrolijkheid bij te brengen, droeg zij een hoed. Dit sloeg aan en een traditie was geboren.

Hatwalk

Foto: PPE/Nieboer – Hoed: Berry Rutjes

 

Bij Prinsjesdag denkt u niet alleen aan de dag waarop het werkjaar van de Eerste en Tweede kamer wordt geopend, de dag van de gouden koets of het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting. Nee, Prinsjesdag wordt nu ook gezien als hoedjesdag! De hoed is naast een decoratieve element tegenwoordig ook een statement. Van een stijl of zelfs politieke voorkeur.

Zoveel hoeden, zoveel zinnen

September is bij Escher in Het Paleis hoedjesmaand. In het kader van het Prinsjesfestival worden de mooiste, spraakmakendste en kleurrijkste hoeden van de afgelopen jaren. Van de veelbesproken fascinator van Koningin Maxima uit 2002 tot de protesthoed van Marianne Thieme uit 2011. Zoveel hoeden zoveel zinnen; van fashion statement tot politiek protest. Ook koningin Máxima stelde twee exemplaren ter beschikking, eentje van de hand van Philip Treacy en eentje ontworpen door Berry Rutjes!

Hatwalk

Een paar dagen voor Prinsjesdag, op zaterdag 17 september om 15.00 uur, vindt ook weer de Hatwalk plaats op het Lange Voorhout. U bent vanaf 12.00 uur welkom op de Prinsjesmarkt met exclusieve hoeden, tassen, mode, juwelen en lekker eten. Tijdens de Hatwalk showen modellen de mooiste en opvallendste hoeden die vorig jaar tijdens Prinsjesdag gedragen werden door vrouwelijke politici. Ook jong talent krijgt een kans: op de catwalk worden de beste hoeden geshowd uit de ontwerpwedstrijd voor studenten. De Hatwalk wordt afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs.

En meer

Welke bezoek(st)er draagt de stijlvolste outfit met hoed? Er zijn prachtige prijzen te winnen met Berry Rutjes in de jury! Of wilt u hoog scoren met een zelfgemaakte hoed op het Lange Voorhout? Op 15 september verzorgt Berry Rutjes een masterclass in museum Escher in het Paleis.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het museum via telefoonnummer 070-4277730 of een mailtje sturen naar reservering@escherinhetpaleis.nl

Locatie: museum Escher in het Paleis - Lange Voorhout 74, Den Haag

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in