De tentoonstelling is van 10 september t/m 2 oktober te zien in de Balzaal van Escher in Het Paleis

In 1977 besloot Erica Terpstra als pas gekozen kamerlid een verandering te maken. De toehoorders van de troontrede zag zij als één grijze massa. Als eerbetoon aan de Koningin en om vrolijkheid bij te brengen, droeg zij een hoed. Dit sloeg aan en een traditie was geboren.

Hatwalk

Foto: PPE/Nieboer – Hoed: Berry Rutjes

 

Bij Prinsjesdag denkt u niet alleen aan de dag waarop het werkjaar van de Eerste en Tweede kamer wordt geopend, de dag van de gouden koets of het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting. Nee, Prinsjesdag wordt nu ook gezien als hoedjesdag! De hoed is naast een decoratieve element tegenwoordig ook een statement. Van een stijl of zelfs politieke voorkeur.

Zoveel hoeden, zoveel zinnen

September is bij Escher in Het Paleis hoedjesmaand. In het kader van het Prinsjesfestival worden de mooiste, spraakmakendste en kleurrijkste hoeden van de afgelopen jaren. Van de veelbesproken fascinator van Koningin Maxima uit 2002 tot de protesthoed van Marianne Thieme uit 2011. Zoveel hoeden zoveel zinnen; van fashion statement tot politiek protest. Ook koningin Máxima stelde twee exemplaren ter beschikking, eentje van de hand van Philip Treacy en eentje ontworpen door Berry Rutjes!

Hatwalk

Een paar dagen voor Prinsjesdag, op zaterdag 17 september om 15.00 uur, vindt ook weer de Hatwalk plaats op het Lange Voorhout. U bent vanaf 12.00 uur welkom op de Prinsjesmarkt met exclusieve hoeden, tassen, mode, juwelen en lekker eten. Tijdens de Hatwalk showen modellen de mooiste en opvallendste hoeden die vorig jaar tijdens Prinsjesdag gedragen werden door vrouwelijke politici. Ook jong talent krijgt een kans: op de catwalk worden de beste hoeden geshowd uit de ontwerpwedstrijd voor studenten. De Hatwalk wordt afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs.

En meer

Welke bezoek(st)er draagt de stijlvolste outfit met hoed? Er zijn prachtige prijzen te winnen met Berry Rutjes in de jury! Of wilt u hoog scoren met een zelfgemaakte hoed op het Lange Voorhout? Op 15 september verzorgt Berry Rutjes een masterclass in museum Escher in het Paleis.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het museum via telefoonnummer 070-4277730 of een mailtje sturen naar reservering@escherinhetpaleis.nl

Locatie: museum Escher in het Paleis - Lange Voorhout 74, Den Haag

Alle inspiratie en prikkels die dagelijks tot ons komen, zorgen voor een diversiteit aan invloeden. Dat is wat Mart Visser met zijn nieuwste show wilde benadrukken en dat is gelukt.

De couturier koos voor de gelegenheid dan ook voor veel verschillende modellen; jong, oud, blond, donker. Elke vrouw weet zich door Mart op haar best gekleed. Er zijn geen trends meer, het gaat over die persoonlijke stijl van het individu: los van leeftijd, maat of origine. "Diversity; dat alles wat ik nu mooi vind."

Nouveau's mode-expert Anita Willemars was aanwezig en genoot met volle teugen. 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het luxe modemerk brengt voor de lancering van hun 9e damesgeur Attrepe-Rêves twee toppers uit Hollywood samen. Regisseur Sam Mendes kennen we van James Bond: Spectre en American Beauty.

Hij slaat de handen ineen met Actrice Emma Stone die we in de serene campagne-film, de eerste voor Louis Vuitton, verschillende landschappen zien doorkruisen.

Wij vinden het een plaatje, kijk maar mee: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in