Weekendtips

weekendtips
weekendtips

1. Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly (Solotentoonstelling)
Grote solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Grayson Perry.
Het werk van Grayson Pery kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis.
Grayson Perry (1960) is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars. In 2003 won hij de prestigieuze Turner Prize. In zijn werk worden esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke issues. Terugkerende thema's in het werk zijn religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog. Deze thema's staan centraal voor het werk van Perry en vormen het klankbord van zijn leven. Het Bonnefanten verwierf recent enkele werken van Perry: het wandtapijt The Walthamstow Tapestry, de monumentale, vierdelige ets A map of days en de keramische vaas Memory Jar die momenteel te zien was in de tentoonstelling CERAMIX.

Waar: Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, 6221 KX Maastricht
Wanneer: 26 t/m 5 juni
Website: www.bonnefanten.nl

2. Boekenfestijn in Nieuwegein
Wat is het boekenfestijn? Boekhandels kopen boeken in met recht van retour en kunnen de boeken terugsturen naar de uitgever. De boeken die terugkomen bij de uitgever mogen tegen gereduceerde prijzen wederom op de markt worden gebracht. Het Boekenfestijn koopt deze boeken en restvoorraden op bij uitgeverijen, boekhandelaren en boekenclubs. Ook importeert het Boekenfestijn boeken, hobby-artikelen en CD-roms rechtstreeks uit Engeland en de Verenigde Staten. Alles wordt vervolgens aan consumenten aangeboden op zelf georganiseerde beurzen onder de naam “Boekenfestijn”.

Waar: Beursfabriek Nieuwegein, Symfonielaan 1, 3438 EW Nieuwegein
Wanneer: 26 t/m 28 februari
Website: www.boekenfestijn.com

Weekendtips
Weekendtips

3. Grote archeologische tentoonstelling over Maya’s in Assen
Met een unieke mix van meer dan 200 objecten is de tentoonstelling een ontdekkingstocht door de mysterieuze Mayacultuur en tegelijkertijd een schatkamer van prachtige Maya-objecten. Veel van de objecten die uit Midden-Amerika naar Assen komen, zijn nog nooit in Europa te zien geweest.
De tentoonstelling geeft een beeld van de intrigerende en hoogstaande beschaving en focust vooral op de bloeiperiode van de Maya’s, 250 tot 900 na Christus. Hoe kon de Mayabevolking in grote steden midden in het onherbergzame en gevaarlijke regenwoud overleven? Dat is de centrale vraag. Met de maïscyclus als rode draad - zaaien, groeien, oogsten en wedergeboorte - komen uiteenlopende aspecten van de Mayacultuur aan bod: het leven aan het hof van de koning, de kalenders en uitgebreide kennis van het heelal, de prachtige beeldhouwwerken met historische verhalen en de geheimzinnige godenwereld.

Waar: Drents Museum, Brink 1, 9401 HS Assen
Wanneer: 28 februari t/m 4 september
Website: www.drentsmuseum.nl

4. TV dit weekend
- Verborgen verleden, 27 februari - NPO 2 / 20.30 - 21.20 uur
Deze keer gaat Mr. Frank Visser in de archieven op zoek naar zijn roots.
-  Close Up: De natuurlijke grandeur van Gérard Depardieu, 28 februari - NPO 2 / 19.15 - 20.15 uur
Regisseur Richard Melloul ging voor de documentaire De natuurlijke grandeur van Gérard Depardieu op zoek naar ‘de ware Depardieu’ en interviewde de acteur zelf. De levende legende verscheen in meer dan 180 films.

5. De Culinaire Verleiding + Klein Berlijn in Groningen
De MartiniPlaza staat vol met foodtrucks en eetkraampjes tijdens De Culinaire Verleiding. Ook vintagemarkt Klein Berlijn maakt deel uit van het evenement. Van foodtrucks en eetstands, tot Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken! O.a.:
- Wijn- en whisky proeverije
- Verschillende masterclasses
- Workshops
- Pop-up restaurant
- Gin bar
- Streek- en vintagemarkt
- Vermaak voor de kleintjes
- En natuurlijk veel live muziek!

Waar: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, 9727 KB  Groningen
Wanneer: 27 februari en 28 februari
Website: www.deculinaireverleiding.nl

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier