En nee, u bent niet ‘te gevoelig’.

Grijpt u al naar de zakdoekjes als een romantische film goed afloopt? huilenVoor sommigen mensen is huilen geen zeldzame gebeurtenis. Tranen kunnen dus schijnbaar zonder heftige emoties opkomen. Vrienden zullen u misschien beschuldigen dat u overgevoelig bent, maar experts hebben er een wetenschappelijke reden voor gevonden.

Er is geen definitieve reden gevonden waarom sommigen mensen meer huilen dan de gemiddelde persoon, maar er spelen een aantal factoren mee waarom iemand meer en sneller huilt. Voorbeelden zijn geslacht of een trauma in de desbetreffende persoon hun verleden. Mannen hebben in hun genen dat zij niet makkelijk kunnen huilen. Andere factoren zijn bijvoorbeeld het gebruik van de pil en hormonale schommelingen die zich kunnen voordoen rond de menopauze.

Article continues after the ad

Ook is het geen verrassing dat de traanbuisjes overuren kunnen draaien als het erg stressvol is op werk of als u niet kan slapen. De beste oplossing is om toch acht uur te slapen ’s nachts. Wat dacht u bijvoorbeeld van meditatie of yoga, om het stress niveau omlaag te brengen.

Als u uiteindelijk toch een beetje te vaak moet huilen, wees dan niet bezorgd. Volgens een artikel van Health.com tonen eerdere studies aan dat huilen rustgevende en stimulerende effecten kunnen hebben. Als u daarentegen moet huilen om steeds hardnekkige problemen, overleg dan met uw huisarts. Dit kan namelijk een teken van depressie zijn.

Bron: Health.com

Bewaren

Bewaren