En nee, u bent niet ‘te gevoelig’.

Grijpt u al naar de zakdoekjes als een romantische film goed afloopt?

huilen

Voor sommigen mensen is huilen geen zeldzame gebeurtenis. Tranen kunnen dus schijnbaar zonder heftige emoties opkomen. Vrienden zullen u misschien beschuldigen dat u overgevoelig bent, maar experts hebben er een wetenschappelijke reden voor gevonden.

Er is geen definitieve reden gevonden waarom sommigen mensen meer huilen dan de gemiddelde persoon, maar er spelen een aantal factoren mee waarom iemand meer en sneller huilt. Voorbeelden zijn geslacht of een trauma in de desbetreffende persoon hun verleden. Mannen hebben in hun genen dat zij niet makkelijk kunnen huilen. Andere factoren zijn bijvoorbeeld het gebruik van de pil en hormonale schommelingen die zich kunnen voordoen rond de menopauze.

Ook is het geen verrassing dat de traanbuisjes overuren kunnen draaien als het erg stressvol is op werk of als u niet kan slapen. De beste oplossing is om toch acht uur te slapen ’s nachts. Wat dacht u bijvoorbeeld van meditatie of yoga, om het stress niveau omlaag te brengen.

Als u uiteindelijk toch een beetje te vaak moet huilen, wees dan niet bezorgd. Volgens een artikel van Health.com tonen eerdere studies aan dat huilen rustgevende en stimulerende effecten kunnen hebben. Als u daarentegen moet huilen om steeds hardnekkige problemen, overleg dan met uw huisarts. Dit kan namelijk een teken van depressie zijn.

Bron: Health.com

Bewaren

Bewaren

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in