Onderzoek van LG onder 1800 Nederlandse vrouwen en mannen toont aan dat vrouwen - nog altijd - 2 keer zo vaak stofzuigen als mannen. Maar liefst 73% van de ondervraagde vrouwen vindt zelfs dat zij het vaakst stofzuigt. En doen al die vrouwen het ook beter? 69% van de vrouwen vindt van wel. 40% van de mannen is het daar overigens hartgrondig mee oneens. We vroegen daarom ook 2 experts naar hun mening over stofzuigen en sekseverschillen.

Stofzuigen

Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur Libelle: “Het gekke van stofzuigen vind ik, is dat je pas last van het geluid hebt, als een ander het doet. Als ik er zelf mee bezig ben, hoor ik het helemaal niet. Daarom snap ik het wel als vrouwen het nog steeds zelf doen. Misschien is die herrie trouwens wel de reden dat veel mannen het leuk vinden om te doen. Die zijn van nature graag met decibellen in de weer: kettingzagen, motoren, grasmaaien, Ferrari’s, speaker boxen. Dus mannen, zet ‘m op! Het is topsport. Echt!”

Wim Schouten, voormalig staf-redacteur Playboy magazine: “Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen doorgaans snel maar slordig stofzuigen. En de filters reinigen doen ze sowieso niet. Dus die 60% van de vrouwen die zichzelf een betere stofzuiger dan de man vindt... misschien moeten ze na gedane arbeid de stofbril even opzetten. Vrouwen stofzuigen dus wellicht wel vaker, maar zeker niet beter! Maar uiteraard vergeef ik als toegewijd stofzuiger die vrouwen hun milde onbescheidenheid graag.”

De CordZero stofzuigerlijn 

stofzuigen

LG verwacht dat de kans groot is dat de rollen omgedraaid zullen zijn, wanneer dezelfde enquête over een jaar nog eens wordt gedaan. Dankzij de introductie van de LG CordZero stofzuigerlijn: een nieuwe productlijn waar mannen massaal voor door de knieën zullen gaan. Dit bleek ook tijdens de recent gehouden LG Battle of the Sexes, waarbij mannen er achter kwamen dat stofzuigen ook gewoon heel erg leuk kan zijn.

CordZero, de naam zegt het al, is een snoerloze stofzuigerlijn. U hoeft dan nooit meer van het ene stopcontact naar het andere te verkassen. Binnen deze stofzuigerlijn biedt LG 4 verschillende producten aan die allemaal gemaakt zijn om schoonmaken leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger die automatisch achter u aan rijdt, een flexibele stofzuiger die makkelijk te manoeuvreren is of een robotstofzuiger die het hele werk van u overneemt. Volgens de deelnemers aan de Battle of the Sexes wordt stofzuigen op deze manier opeens weer leuk!

Bewaren

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in