Onderzoek van LG onder 1800 Nederlandse vrouwen en mannen toont aan dat vrouwen - nog altijd - 2 keer zo vaak stofzuigen als mannen. Maar liefst 73% van de ondervraagde vrouwen vindt zelfs dat zij het vaakst stofzuigt. En doen al die vrouwen het ook beter? 69% van de vrouwen vindt van wel. 40% van de mannen is het daar overigens hartgrondig mee oneens. We vroegen daarom ook 2 experts naar hun mening over stofzuigen en sekseverschillen.

More content below the advertising

Stofzuigen

Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur Libelle: “Het gekke van stofzuigen vind ik, is dat je pas last van het geluid hebt, als een ander het doet. Als ik er zelf mee bezig ben, hoor ik het helemaal niet. Daarom snap ik het wel als vrouwen het nog steeds zelf doen. Misschien is die herrie trouwens wel de reden dat veel mannen het leuk vinden om te doen. Die zijn van nature graag met decibellen in de weer: kettingzagen, motoren, grasmaaien, Ferrari’s, speaker boxen. Dus mannen, zet ‘m op! Het is topsport. Echt!”

Wim Schouten, voormalig staf-redacteur Playboy magazine: “Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen doorgaans snel maar slordig stofzuigen. En de filters reinigen doen ze sowieso niet. Dus die 60% van de vrouwen die zichzelf een betere stofzuiger dan de man vindt... misschien moeten ze na gedane arbeid de stofbril even opzetten. Vrouwen stofzuigen dus wellicht wel vaker, maar zeker niet beter! Maar uiteraard vergeef ik als toegewijd stofzuiger die vrouwen hun milde onbescheidenheid graag.”

De CordZero stofzuigerlijn 

stofzuigen

LG verwacht dat de kans groot is dat de rollen omgedraaid zullen zijn, wanneer dezelfde enquête over een jaar nog eens wordt gedaan. Dankzij de introductie van de LG CordZero stofzuigerlijn: een nieuwe productlijn waar mannen massaal voor door de knieën zullen gaan. Dit bleek ook tijdens de recent gehouden LG Battle of the Sexes, waarbij mannen er achter kwamen dat stofzuigen ook gewoon heel erg leuk kan zijn.

CordZero, de naam zegt het al, is een snoerloze stofzuigerlijn. U hoeft dan nooit meer van het ene stopcontact naar het andere te verkassen. Binnen deze stofzuigerlijn biedt LG 4 verschillende producten aan die allemaal gemaakt zijn om schoonmaken leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger die automatisch achter u aan rijdt, een flexibele stofzuiger die makkelijk te manoeuvreren is of een robotstofzuiger die het hele werk van u overneemt. Volgens de deelnemers aan de Battle of the Sexes wordt stofzuigen op deze manier opeens weer leuk!

Bewaren

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in