Onderzoek van LG onder 1800 Nederlandse vrouwen en mannen toont aan dat vrouwen - nog altijd - 2 keer zo vaak stofzuigen als mannen. Maar liefst 73% van de ondervraagde vrouwen vindt zelfs dat zij het vaakst stofzuigt. En doen al die vrouwen het ook beter? 69% van de vrouwen vindt van wel. 40% van de mannen is het daar overigens hartgrondig mee oneens. We vroegen daarom ook 2 experts naar hun mening over stofzuigen en sekseverschillen.

Stofzuigen

Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur Libelle: “Het gekke van stofzuigen vind ik, is dat je pas last van het geluid hebt, als een ander het doet. Als ik er zelf mee bezig ben, hoor ik het helemaal niet. Daarom snap ik het wel als vrouwen het nog steeds zelf doen. Misschien is die herrie trouwens wel de reden dat veel mannen het leuk vinden om te doen. Die zijn van nature graag met decibellen in de weer: kettingzagen, motoren, grasmaaien, Ferrari’s, speaker boxen. Dus mannen, zet ‘m op! Het is topsport. Echt!”

Article continues after the ad

Wim Schouten, voormalig staf-redacteur Playboy magazine: “Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen doorgaans snel maar slordig stofzuigen. En de filters reinigen doen ze sowieso niet. Dus die 60% van de vrouwen die zichzelf een betere stofzuiger dan de man vindt... misschien moeten ze na gedane arbeid de stofbril even opzetten. Vrouwen stofzuigen dus wellicht wel vaker, maar zeker niet beter! Maar uiteraard vergeef ik als toegewijd stofzuiger die vrouwen hun milde onbescheidenheid graag.”

De CordZero stofzuigerlijn  stofzuigen

LG verwacht dat de kans groot is dat de rollen omgedraaid zullen zijn, wanneer dezelfde enquête over een jaar nog eens wordt gedaan. Dankzij de introductie van de LG CordZero stofzuigerlijn: een nieuwe productlijn waar mannen massaal voor door de knieën zullen gaan. Dit bleek ook tijdens de recent gehouden LG Battle of the Sexes, waarbij mannen er achter kwamen dat stofzuigen ook gewoon heel erg leuk kan zijn.

CordZero, de naam zegt het al, is een snoerloze stofzuigerlijn. U hoeft dan nooit meer van het ene stopcontact naar het andere te verkassen. Binnen deze stofzuigerlijn biedt LG 4 verschillende producten aan die allemaal gemaakt zijn om schoonmaken leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger die automatisch achter u aan rijdt, een flexibele stofzuiger die makkelijk te manoeuvreren is of een robotstofzuiger die het hele werk van u overneemt. Volgens de deelnemers aan de Battle of the Sexes wordt stofzuigen op deze manier opeens weer leuk!

Bewaren