Onderzoek van LG onder 1800 Nederlandse vrouwen en mannen toont aan dat vrouwen - nog altijd - 2 keer zo vaak stofzuigen als mannen. Maar liefst 73% van de ondervraagde vrouwen vindt zelfs dat zij het vaakst stofzuigt. En doen al die vrouwen het ook beter? 69% van de vrouwen vindt van wel. 40% van de mannen is het daar overigens hartgrondig mee oneens. We vroegen daarom ook 2 experts naar hun mening over stofzuigen en sekseverschillen.

Stofzuigen
Stofzuigen

Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur Libelle: “Het gekke van stofzuigen vind ik, is dat je pas last van het geluid hebt, als een ander het doet. Als ik er zelf mee bezig ben, hoor ik het helemaal niet. Daarom snap ik het wel als vrouwen het nog steeds zelf doen. Misschien is die herrie trouwens wel de reden dat veel mannen het leuk vinden om te doen. Die zijn van nature graag met decibellen in de weer: kettingzagen, motoren, grasmaaien, Ferrari’s, speaker boxen. Dus mannen, zet ‘m op! Het is topsport. Echt!”

Wim Schouten, voormalig staf-redacteur Playboy magazine: “Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen doorgaans snel maar slordig stofzuigen. En de filters reinigen doen ze sowieso niet. Dus die 60% van de vrouwen die zichzelf een betere stofzuiger dan de man vindt... misschien moeten ze na gedane arbeid de stofbril even opzetten. Vrouwen stofzuigen dus wellicht wel vaker, maar zeker niet beter! Maar uiteraard vergeef ik als toegewijd stofzuiger die vrouwen hun milde onbescheidenheid graag.”

De CordZero stofzuigerlijn 

stofzuigen
stofzuigen

LG verwacht dat de kans groot is dat de rollen omgedraaid zullen zijn, wanneer dezelfde enquête over een jaar nog eens wordt gedaan. Dankzij de introductie van de LG CordZero stofzuigerlijn: een nieuwe productlijn waar mannen massaal voor door de knieën zullen gaan. Dit bleek ook tijdens de recent gehouden LG Battle of the Sexes, waarbij mannen er achter kwamen dat stofzuigen ook gewoon heel erg leuk kan zijn.

CordZero, de naam zegt het al, is een snoerloze stofzuigerlijn. U hoeft dan nooit meer van het ene stopcontact naar het andere te verkassen. Binnen deze stofzuigerlijn biedt LG 4 verschillende producten aan die allemaal gemaakt zijn om schoonmaken leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger die automatisch achter u aan rijdt, een flexibele stofzuiger die makkelijk te manoeuvreren is of een robotstofzuiger die het hele werk van u overneemt. Volgens de deelnemers aan de Battle of the Sexes wordt stofzuigen op deze manier opeens weer leuk!

Bewaren

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier