Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vriendinnen die graag samen wijn drinken, hebben meer kans op lange vriendschap

Vriendinnen en wijn: een gouden combinatie. Wij hebben een reden om dat zo vaak mogelijk te doen, want uit Frans onderzoek blijkt dat vriendinnen die samen gezellig drinken, langer bevriend blijven met elkaar. Ontkurken die fles dus! Public Assistance Hospitals of Paris deed onderzoek naar het ef...

Vriendinnen die graag samen wijn drinken, hebben meer kans op lange vriendschap

Vriendinnen en wijn: een gouden combinatie. Wij hebben een reden om dat zo vaak mogelijk te doen, want uit Frans onderzoek blijkt dat vriendinnen die samen gezellig drinken, langer bevriend blijven met elkaar. Ontkurken die fles dus!

Public Assistance Hospitals of Paris deed onderzoek naar het effect van alcohol op gezondheid en het geluk van de mens. Daarvoor werden de gegevens verzameld van 150.000 Franse mannen en vrouwen. Zij werden onderverdeeld in vijf groepen op basis van de hoeveelheid alcohol die zij dagelijks drinken.

Gelukkig, sociaal en actief
Conclusie: vriendinnen die graag samen een wijntje drinken, onderhouden langere vriendschappen. En dat klinkt ons als muziek in de oren. Daarnaast blijkt dat deze groep ook veel gelukkiger is. Niet door de hoeveelheid alcohol die op zo'n avond vaak rijkelijk vloeit, maar omdat deze vrouwen een actie en sociaal leven hebben. Santé!