Chef

Chef in je oor is het nieuwe kookprogramma van AVROTROS waarin twee teams tegen elkaar strijden. Elk team bestaat uit een topchef en een BN’er. De BN’er staat in de keuken en krijgt via een oortje instructies van de topchef. De topchef mag zelf geen stap in de keuken zetten. Beiden teams bereiden hetzelfde gerecht en een culinair recensent bepaald uiteindelijk welk team heeft gewonnen. Het winnende team mag eten bij het sterrenrestaurant van de andere chefkok.

In de eerste aflevering strijden chefkok Erik van Loo en presentator Pepijn Gunneweg tegen chefkok Stefan van Sprang en actrice Fockeline Ouwerkerk.

Chef in je oor wordt gepresenteerd Klaas van der Eerden en is vanaf 17 mei wekelijks te zien bij de AVROTROS op NPO3.

Sterrenchefs
Erik van Loo en Stefan van Sprang hebben beiden twee Michelin-sterren. Erik van Loo is bekend van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en Stefan van Sprang kookt de sterren van de hemel in restaurant Aan de Poel te Amstelveen.

In aflevering twee zien we chefkok Edwin Vinke (De Kromme Watergang) en acteur Ruud Feltkamp strijden tegen chefkok Joris Bijdendijk (RIJKS en voorheen Bridges) en cabaretier Richard Groenendijk.

Andere BN’ers die meedoen
Filemon Wesselink, Annemieke Schollaardt, Fred van Leer, Anne-Marie Jung, Roué Verveer, Brownie Dutch en Tim Douwsma.

Andere sterrenchefs die meedoen
Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam),  Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen).

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in