Wanneer u vroeger alleen gewone melk in uw koffie

Veganist
Veganist

to go kon bestellen, heeft u tegenwoordig al keuze uit soja- en amandelmelk. Ook in de supermarkt kunt u zien dat de schappen met plantaardige melk de laatste jaren zijn verdubbeld. Veganistisch eten is een trend. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan het groeiende aantal deelnemers van de VeganChallenge, dat er steeds meer mensen kiezen voor deze leefwijze.

Vegetariër vs veganist

Een veganist eet net zoals een vegetariër geen vlees noch vis, maar een veganist gaat nog een stapje verder: zij eten geen producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Veganisten streven ernaar om geen dieren te gebruiken voor producten. Geen eieren, honing of zelfs marshmallows dus. Ook kleding zoals bont, leer, wol, suède of zijde worden net zoals verzorgingsproducten met dierlijke bestanddelen zoals bijenwas, vermeden.

VeganChallenge

De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, met als doel om de wereld diervriendelijker te maken. De VeganChallenge wordt twee keer per jaar georganiseerd. Deelnemers aan deze uitdaging gaan dan 30 dagen lang ‘proberen’ om volledig plantaardig te eten. Ze worden hierbij geholpen door het VeganChallenge team, die werken vanuit vrijwillige basis. Zij sturen tijdens deze maand een dagelijkse nieuwsbrief met recepten die u voor elk moment van de dag kunt maken en eten. Via de site en social media kunt u ook contact opnemen met andere deelnemers. Zo krijgt u meer motivatie en handige tips om aan uw dagelijkse eiwitten en calcium te komen.

Toegankelijk

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Producten kunnen makkelijk bij de supermarkt bij u in de buurt gekocht worden. De VeganChallenge probeert hun recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het doorsnee Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht.

 

Uit enquêtes blijkt dat 15% van de deelnemers van de VeganChallenge plantaardig blijft eten en nog eens 30% flexanist wordt. De nieuwe VeganChallenge begint op 1 oktober. Doet u mee?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!