Ruik aan een citroen

Stressvolle dag
Stressvolle dag

Onderzoek toont aan dat het inademen van een citrusgeur ervoor kan zorgen dat spanning en vermoeidheid verminderd. Woede, angst en de kans op een depressie wordt zelfs verkleind. Nog gezonder is om elke ochtend en avond een beetje citroenwater te drinken. Het is een rustgevende routine met tal van voordelen voor de gezondheid.

Eet een avocado

Als u bij de groenteboer bent voor uw citroen, kunt u gelijk een avocado erbij pakken. Deze zijn rijk in vitamine B dat helpt tegen de stress.

Doe aandachtig uw afwas

Onderzoek wijst uit dat de stress- en angstgevoelens verminderd worden, wanneer u de tijd neemt om de afwas doelbewust te doen. Het kan zelfs veel inspiratie opleveren!

Beweeg

Naast mediteren en Yoga is sporten ook al goed om te ontspannen, omdat er endorfine vrijkomt. Elke avond 30 minuten wandelen doet ook al wonderen. U komt tot rust, verbetert uw spijsvertering en kunt ondertussen uw to-do list nagaan.

Plan een reis

Stressvolle dag
Stressvolle dag

Hoe ver weg en/of hoe lang het nog duurt, maakt niet heel veel uit. Het plezier van de voorpret zal een hoop goed doen!

Verwen uzelf

Nagels lakken, online winkelen of een warm bad nemen. Het zijn kleine, simpele bezigheden die de stress flink kunnen verlichten.

Lach

Kijk een leuke romantische comedy, of bel met een vriendin. Onderzoek bewijst dat lachen de creativiteit en productiviteit stimuleert, juist wanneer u zich futloos voelt.

 

Bron: http://bit.ly/2b1rBxx

Bewaren