TEFAF Maastricht is een jaarlijkse wereldwijd belangrijkste beurs voor kunst, antiek en design. Deze beurs heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd in de introductie van nieuwe en bijzondere werken. TEFAF onderscheidt zich door een stringente keuring en strenge selectie van de deelnemende galeries en getoonde kunstwerken. Daarom zijn wij erg enthousiast dat TEFAF Maastricht een joint venture is aangegaan met het in New York gevestigde Artvest. TEFAF zal vanaf dit jaar naast de jaarlijkse beurs in Maastricht twee nieuwe kunstbeurzen organiseren in de Park Avenue Armory. Met deze twee nieuwe beurzen brengt TEFAF de belangrijkste kunsthandelaren en verzamelaars ter wereld samen. TEFAF | New York | Fall vindt voor de eerste keer plaats in oktober 2016 en richt zich op kunst uit de oudheid tot de 20e eeuw. De eerste editie van TEFAF | New York | Spring wordt gehouden in mei 2017 en zal in het teken staan van moderne en hedendaagse kunst en design.

TEFAF Maastricht

TEFAF

TEFAF heeft ruim dertig jaar ervaring in het samenbrengen van de mooiste en meest gewilde objecten van de beste handelaren ter wereld. TEFAF wil met de nieuwe beurzen de belangrijkste kunsthandelaren ter wereld een vergelijkbaar hoogstaande en invloedrijk podium bieden in New York. Deelnemers worden pas toegelaten na een uitgebreide selectie en een strenge keuring. De organisatie verwacht dat aan beide beurzen circa 80 tot 90 dealers uit de hele wereld zullen deelnemen. Zij zullen hun beste werken presenteren in de Wade Thompson Drill Hall en in de stijlkamers op zowel de begane grond als de eerste verdieping van de Armory.

Begin 2015 heeft TEFAF Artvest benaderd tijdens het onderzoeken van verschillende

TEFAF Maastricht

mogelijkheden om uit te breiden. Artvest en TEFAF hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de leidende positie, kennis en ervaring van TEFAF voor het eerst in de Verenigde Staten te presenteren op een beurs van het hoogste niveau.

Patrick van Maris van Dijk, CEO van TEFAF: "Artvest Partners in het Park Avenue Armory bood ons zonder meer de beste optie om een platform te creëren dat aansluit bij onze manier van werken en dat onze naam en TEFAF Maastricht zal versterken. Het is een unieke situatie waarbij van het beste moment, de beste plek en de beste mensen samen komen. Net als voor ons zijn kwaliteit en expertise leidend voor Artvest.” Volgens Van Maris van Dijk biedt de joint venture een podium op de actiefste kunstmarkt ter wereld en zal de aanwezigheid van TEFAF in New York een versterkende werking hebben op TEFAF Maastricht: “TEFAF Maastricht heeft zich de afgelopen drie decennia ontwikkeld tot de meest toonaangevende kunstbeurs te wereld. De beurzen in New York zullen hier naadloos bij aansluiten en zullen daarmee de naamsbekendheid en merkwaarde enorm vergoten. De beurs in Maastricht zal hier zeker van profiteren."

 

Kijk voor tickets en meer informatie op: www.tefaf.com

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.