TEFAF Maastricht is een jaarlijkse wereldwijd belangrijkste beurs voor kunst, antiek en design. Deze beurs heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd in de introductie van nieuwe en bijzondere werken. TEFAF onderscheidt zich door een stringente keuring en strenge selectie van de deelnemende galeries en getoonde kunstwerken. Daarom zijn wij erg enthousiast dat TEFAF Maastricht een joint venture is aangegaan met het in New York gevestigde Artvest. TEFAF zal vanaf dit jaar naast de jaarlijkse beurs in Maastricht twee nieuwe kunstbeurzen organiseren in de Park Avenue Armory. Met deze twee nieuwe beurzen brengt TEFAF de belangrijkste kunsthandelaren en verzamelaars ter wereld samen. TEFAF | New York | Fall vindt voor de eerste keer plaats in oktober 2016 en richt zich op kunst uit de oudheid tot de 20e eeuw. De eerste editie van TEFAF | New York | Spring wordt gehouden in mei 2017 en zal in het teken staan van moderne en hedendaagse kunst en design.

TEFAF Maastricht

TEFAF

Article continues after the ad

TEFAF heeft ruim dertig jaar ervaring in het samenbrengen van de mooiste en meest gewilde objecten van de beste handelaren ter wereld. TEFAF wil met de nieuwe beurzen de belangrijkste kunsthandelaren ter wereld een vergelijkbaar hoogstaande en invloedrijk podium bieden in New York. Deelnemers worden pas toegelaten na een uitgebreide selectie en een strenge keuring. De organisatie verwacht dat aan beide beurzen circa 80 tot 90 dealers uit de hele wereld zullen deelnemen. Zij zullen hun beste werken presenteren in de Wade Thompson Drill Hall en in de stijlkamers op zowel de begane grond als de eerste verdieping van de Armory.

Begin 2015 heeft TEFAF Artvest benaderd tijdens het onderzoeken van verschillendeTEFAF Maastricht mogelijkheden om uit te breiden. Artvest en TEFAF hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de leidende positie, kennis en ervaring van TEFAF voor het eerst in de Verenigde Staten te presenteren op een beurs van het hoogste niveau.

Patrick van Maris van Dijk, CEO van TEFAF: "Artvest Partners in het Park Avenue Armory bood ons zonder meer de beste optie om een platform te creëren dat aansluit bij onze manier van werken en dat onze naam en TEFAF Maastricht zal versterken. Het is een unieke situatie waarbij van het beste moment, de beste plek en de beste mensen samen komen. Net als voor ons zijn kwaliteit en expertise leidend voor Artvest.” Volgens Van Maris van Dijk biedt de joint venture een podium op de actiefste kunstmarkt ter wereld en zal de aanwezigheid van TEFAF in New York een versterkende werking hebben op TEFAF Maastricht: “TEFAF Maastricht heeft zich de afgelopen drie decennia ontwikkeld tot de meest toonaangevende kunstbeurs te wereld. De beurzen in New York zullen hier naadloos bij aansluiten en zullen daarmee de naamsbekendheid en merkwaarde enorm vergoten. De beurs in Maastricht zal hier zeker van profiteren."

 

Kijk voor tickets en meer informatie op: www.tefaf.com