En het is een mooi en origineel gebaar

Toen Brandon en Kathy Gunn negen jaar geleden

Huwelijkscadeau

trouwden in Michigan, kregen zij een ‘interessant’ huwelijkscadeautje van Kathy’s oudtante Alison. Het was een doos, waarop stond: ‘Niet openen tot de eerste onenigheid’. De doos bleef voor negen jaar ongeopend.

Kathy zei wel dat haar man en zij genoeg ruzietjes hebben gehad in de afgelopen jaren. Ze stonden zelfs even op het punt om uit elkaar te gaan, maar de doos bleef ongeopend. Kathy en Brandon waren beide te koppig om de doos te openen. Zij wilden ondanks de meningsverschillen hun relatie samen laten werken, zonder hulp van een mysterieuze box.

De situatie wordt hierdoor getest. Is dit dé tijd om de doos te openen? Is dit onze grootste ruzie? Of komt er hierna een grotere, en krijgen wij dan spijt dat wij hem al geopend hebben? Daarom hadden zij gewacht. Toen zij zelf uitgenodigd werden voor een bruiloft, moesten zij een cadeau bedenken. Het had lang genoeg geduurd.

De doos ging open en zij vonden twee met de hand geschreven enveloppen. Één voor Kathy en één voor Brandon. In Kathy haar envelop zat geld met de opdracht om hiermee een pizza te kopen en daarna in bad te gaan. Brandon’s brief zei dat hij met zijn gekregen geld wijn en bloemen moest kopen. De doos gaf hun een avondje samen, maar leerde hen ook belangrijke communicatiemiddelen voor een getrouwd paar.

‘Negen jaar en drie verhuizingen lang stond die doos hoog op de plank te verstoffen’, zegt Kathy. ‘Toch is heeft het een of andere manier ons meer geleerd over tolerantie, begrip, compromis en geduld.’ En dat vinden wij een onbetaalbaar cadeau.

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in