Niemand heeft "a woman's right to shoes" zo stellig verdedigd als Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw in Sex & the City. Carrie gaf haar laatste dollarcenten nog uit aan een paar Manolo Blahniks en groeide daarmee uit tot de beroemdste shoeaholic van de wereld. Toch lijkt Sarah Jessica Parker in het echte leven een ander motto na te streven, namelijk dat van het comfort. 

Lees ook: Heb jij last van de 'vrijetijdsziekte'?

Op de terugweg van haar vakantie in The Hamptons naar New York City werd Sarah Jessica gespot op een paar Zweedse sandalen, die doen denken aan een stel veredelde klompjes. De schoenen in kwestie zijn van het Zweedse merk Hasbeens Kringlan en zijn, inderdaad, gebaseerd op de houten klompen uit de jaren 70. In 2006 werden de klompen opnieuw geïntroduceerd door het Zweedse merk en sindsdien is Sarah Jessica fan.

Dat de actrice fan is, is niet zo gek. De houten muiltjes zijn niet te hoog, staan bekend om hun heerlijke voetenbed en maken het daarom de perfecte reisschoen. Naast Parker zijn ook Naomi Watts en Sienna Miller op de klompjes gespot. Toch steekt Sarah Jessica er met kop en schouders bovenuit, want zij wordt al sinds 2008 op de klompen gespot. Haar favoriete model is Kringlan Sandal, dat je voor zo'n $239,00 - omgerekend €200,00 - op de kop tikt.