Een van de grondleggers van de moderne rockmuziek, Chuck Berry, is overleden. Hij werd 90 jaar. Na een noodoproep uit een huis in St. Charles vond de politie Chuck. Hij reageerde niet meer en reanimatie mocht niet meer baten.

Chuck Berry staat volgens het muziekblad Rolling Stone (2015) op de vierde plaats op de lijst van de beste songschrijvers uit de popmuziek. Hij ontving in 1984 een 'Grammy lifetime achievement award'.

Johnny B. Goode 
Hij is bekend geworden met de nummers
Maybellene, Roll Over Beethoven and Johnny B. Goode, allemaal uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Johnny B. Goode gaat over een plattelandsjongen die naar de stad trekt en het daar maakt. De gitaarintro is een van de klassieke rock'n'roll-geluiden geworden. Johnny B. Goode werd in eerste instantie in twee versies uitgebracht met twee teksten: 'colored boy' en 'country boy'.  Maar omdat 'colored' niet viel te verkopen, werd dit veranderd in 'country boy'.

Dertig nummers in de top 10
Meer dan dertig van zijn opnamen kwamen terecht in de top 10 en worden nog altijd gecoverd door bands over de hele wereld. Zijn grootste populariteit beleefde Berry van 1955 tot 1959.

Op zijn negentigste verjaardag kondigde Berry aan dat hij na bijna vier decennia weer een album had opgenomen met allemaal originele composities. Chuck zal in 2017 verschijnen.

Berry had een grote invloed op andere muzikanten, met name als tekstschrijver en gitarist. The Rolling Stones, The Beatles, Bob Dylan en Bruce Springsteen. Allemaal artiesten die in hun tienerjaren naar Berry luisterde.

Ook Elvis was fan
Elvis Presley nam door de jaren heen regelmatig Chuck Berry-nummers op en gebruikte ze in zijn liveoptredens: Brown-eyed Handsome Man, Memphis, Tennessee, Too Much Monkey Business, Promised Land, Maybellene, Johnny B. Goode, Rock and Roll Music en School Days.

 

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team