De immer jong ogende hartenbreker uit de jaren 80 (én 90 én 00) is op zoek naar iemand die hem dag en nacht professioneel kan bijstaan. Maar juich niet te vroeg. De bijna 53-jarige Rob Lowe heeft een aantal opmerkelijke eisen.

Website TMZ (doorgaans goed geïnformeerd) heeft een vacature ontdekt - op een banensite, speciaal voor het rekruteren van personal assistants - met daarin een opmerkelijke 'wensenlijst', geplaatst door de Amerikaanse acteur, of in elk geval iemand uit zijn team.

Reisje van de zaak
Sommige eisen voor de baan zijn vrij voor de hand liggend ('bereidheid om te reizen' staat in elke vacature van een ster die een assistent zoekt), maar dan volgen er een paar die toch best... apart zijn. 

Lees ook: Een nachtje slapen bij Richard Gere? Het kán gewoon

Jacuzzi of massage?
De gelukkige die de baan krijgt, verdient ruim 65.000 euro (plus bijkomende extra's) en moet ervoor zorgen dat Rob Lowe 'gedurende de hele dag wordt gevoed en zijn koffie krijgt', diegene regelt dat zijn / haar beroemde baas op tijd een designer coiffure krijgt, Lowe moet er zeker van kunnen zijn 'dat er diner-draaiboek is voor het geval hij later dan acht uur 's avonds thuis arriveert' (niet half acht of half negen, nee, vanaf exact 20.00 uur) en onze favoriet: zijn huispersoneel moet ervan op de hoogte zijn of ze zijn jacuzzi van tevoren aan moeten zetten óf alles klaar moeten hebben voor de massage van de heer des huizes. Alles moet piekfijn in orde zijn vóór hij arriveert.

Als hij maar gelukkig is
Op de lijst staat ook gespecificeerd dat zijn assistent precies 12,5 kilo moet kunnen tillen 'ter ondersteuning van de cliënt'. Worden wij toch nieuwsgierig wat er precies 12,5 kilo weegt. Een hond wellicht? Dit kan misschien wat vreemd klinken, maar mensen die al eerder personal assistant zijn geweest (of op een andere manier met beroemdheden hebben gewerkt) kennen het klappen van de glamour-zweep.

Raarste capriolen
Slechts één ding is bij dit soort jobs belangrijk: als hij maar gelukkig is. En daarvoor moet je vaak de raarste capriolen uithalen. Want een 'gewone', onbekende baas kan al veeleisend zijn, maar bij beroemdheden ligt de lat doorgaans nog een stuk hoger. Maar dan mag je wel dag en nacht in het aura van Rob Lowe vertoeven. Een mens kan het slechter treffen.

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.