handbagage Trolley Chanel

 

Met de start van het nieuwe vakantieseizoen in het vooruitzicht, heeft reiszoekmachine Skyscanner de regels voor handbagage van 18 luchtvaartmaatschappijen voor Europese bestemmingen onderzocht. “De regels omtrent het meenemen van handbagage verschillen per vliegmaatschappij zo sterk dat het voor reizigers verwarrend kan zijn. Hierdoor komen ze soms onnodig voor verrassingen te staan op de luchthaven”, zegt Linda Hoebe, Marketing Manager Skyscanner Nederland. “Sommige maatschappijen hanteren bijvoorbeeld geen limiet op het gewicht van de handbagage waar anderen juist extra items toelaten zoals een laptop, een paraplu of krukken. We hebben de verschillen nu eens inzichtelijk gemaakt waarmee we reizigers willen helpen om goed voorbereid op reis te gaan”, aldus Hoebe.

Bagagestress? Handige informatie en tips voor reizen met alleen handbagage
Reizen met alleen handbagage zorgt niet alleen voor een snel vertrek van de luchthaven bij aankomst, maar het kan ook kosten besparen.
Tips:

  • Gebruik een shopper (met rits) met de juiste afmetingen als je alleen een weekend gaat. Zo bespaar je het gewicht van een trolley, die je bijvoorbeeld aan kleding kunt besteden.
    handbagage Bowlingtas Chanel

     

  • Pak slim in. Rol je kleding zoveel mogelijk op en gebruik lege ruimten. En als je dan toch een extra paar schoenen meeneemt, stop je opgerolde sokken er dan in.
  • Kijk eens naar vacuümzakken, vooral als je veel kleding mee wilt nemen. Wel even checken of je hier een stofzuiger voor nodig hebt met oog op de terugvlucht.
  • Voor vloeistoffen en gels geldt dat ze in verpakkingen van maximaal 100ml per stuk mee mogen in de handbagage. De vloeistoffen moeten gezamenlijk in één zak van één liter per persoon passen. Wissel je douchegel in voor een stuk zeep – dat scheelt in je vloeistoffen. Of gebruik shampoo en douchegel van je hotel.
  • Ben je bang dat je handbagage niet aan de regels voldoet qua gewicht of afmetingen? Check je dan je handbagage vooraf in als ruimbagage. Vaak is ruimbagage vooraf inchecken goedkoper dan op de luchthaven zelf.
  • And last but not least: zorg ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan en check de regels van de vliegmaatschappij – ook als je reist met overstap! Als je bij de boarding gate bent en je handbagage niet voldoet, kan de vliegmaatschappij extra kosten in rekening brengen! Dat verschilt per bestemming en per luchthaven van vertrek. easyJet kan bijvoorbeeld €50,- in rekening brengen en Ryanair €60,-.

Klik hier voor het volledige overzicht per luchtvaartmaatschappij.

Article continues after the ad

Bron: Skyscanner