Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met een bijzonder verhaal.

Geschiedenis
Geschiedenis

Een verhaal dat niet vergeten mag worden, omdat het bewust of onbewust onderdeel uitmaakt van onze collectieve geschiedenis. Nu de vergrijzing steeds zichtbaarder wordt in onze maatschappij, groeit ook het gevaar dat deze verhalen onopgemerkt blijven of erger; nooit verteld zullen worden. Red mijn geschiedenis moedigt mensen aan om deze verhalen te laten afdrukken in een boek, zodat deze de tijd zal overleven.

Collectieve geschiedenis

Veel mensen lopen rond met verhalen die men graag wil delen met hun omgeving. Persoonlijke levensverhalen en familiegeschiedenissen, en ook ingrijpende ervaringen zoals ziektes en oorlogsherinneringen zijn een belangrijk onderwerp om een boek over te schrijven. Zonder een goede vorm van documenteren zouden deze verhalen zomaar eens verloren kunnen gaan.

Red mijn geschiedenis

Om de geschiedenis van een generatie veilig te stellen ligt het initiatief ook bij de kinderen en kleinkinderen. Neem een paar uur per week de tijd om mensen uit je omgeving uit te horen over hun belevenissen en bevindingen uit het verleden. Wie weet kom je daardoor ook nog achter verrassende wetenswaardigheden over je eigen verleden.

Uitleg boek maken

Met BookPresso kan iedereen zonder verstand van boekdrukken zelf vanachter de computer een boek maken en laten afdrukken. Op www.redmijngeschiedenis.nl staan voorbeelden en YouTube filmpjes, die ervoor moeten zorgen dat jong en oud zelf aan de slag kunnen met het maken van hun eigen boek.

Waar wacht je nog op?

Hiermee zijn de grootste drempels weggenomen, zodat iedereen hun eigen verhaal uit ‘de doos op zolder’ kan transformeren in een gedrukt boek. Met het doel dat sommige verhalen nooit verloren mogen gaan.

Elke maand een gratis boek

Om de schrijvers in spé een duwtje in de rug te geven, wordt er gedurende dit jaar maandelijks een gratis boekproductie verloot. Mensen kunnen op de Facebookpagina van ‘Red mijn geschiedenis’ (https://www.facebook.com/redmijngeschiedenis/) een korte introductie of ‘flaptekst’ schrijven over het gewenste boek. De winnaar mag vervolgens geheel kosteloos 1 boek laten afdrukken van het eindresultaat.

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!