Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Primeur: shop till you drop op deze garden rooftop

Rooftops - en dan vooral de bijbehorende bars - zijn momenteel ongelooflijk populair. Maar een weelderige oase als deze, waar je ook nog kunt shoppen, dat hadden we nog niet eerder gezien. En je kunt 'm gewoon bezoeken, bovenop de Bijenkorf in Amstelveen én Eindhoven.  Gisteren werd hij geopend, ...

Primeur: shop till you drop op deze garden rooftop

Rooftops - en dan vooral de bijbehorende bars - zijn momenteel ongelooflijk populair. Maar een weelderige oase als deze, waar je ook nog kunt shoppen, dat hadden we nog niet eerder gezien. En je kunt 'm gewoon bezoeken, bovenop de Bijenkorf in Amstelveen én Eindhoven. 

Gisteren werd hij geopend, deze groene rooftop met pop-up stores op het dak van de Bijenkorf in Amstelveen. Nouveau's online editor Kim nam alvast een kijkje.

Let's Bee Kind
Ontwerpers van het luxe warenhuis én de bloemkunstenaars van het Amsterdamse The Wunderkammer, Ueli Signer en Florian Seyd, tekenden voor het unieke ontwerp. En uniek is het, want de makers kwamen niet zomaar op dit idee: omdat de bijenpopulatie in Nederland schrikbarend rap afneemt, ontwierpen ze voor het project Let's Bee Kind een dakterras met de mooiste 'bij-vriendelijke bloemen'.  

Bloemen zoals kinderen ze tekenen
Florian: "Wij noemen het 'bloemen zoals kinderen ze tekenen': simpele bloemen met grote bladeren, die bijen snel weten te vinden en waarop ze gemakkelijk kunnen landen. Daarvan hebben we er steeds minder in Nederland, omdat ze op een gegeven moment uit de mode raakten, mensen wilden liever tropische bloemen of alleen groen. Ook heel mooi, maar bijen komen daar niet op af." Tel daarbij op de warmere winters (bijen blijven daardoor actiever en eten hun eigen voedselvoorraad te snel op) en de opkomst van bestrijdingsmiddelen door de jaren heen, en het is geen wonder dat bijen bij bosjes neervallen.

De Let's Bee Kind-rooftops in Amstelveen en Eindhoven zijn te bezoeken tot en met 23 juli.