Wat is er allemaal te doen dit Pinksterweekend?

Pinksterweekend
Pinksterweekend

1. 16 mei : Dag van het Kasteel 2016

Honderden kastelen openen hun poorten en tuindeuren. Het thema van dit jaar: Proef het Verleden. Zie hoe er vroeger geleefd werd, doe mee met de vossenjacht in de tuinen en bezoek de ijskelders. www.kastelen.nl

2. 14 mei (22.00 uur) tot 15 mei (17.00 uur): MeiMarkt Tilburg – Mega rommelmarkt

De binnenstad van Tilburg verandert in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Er zijn meer dan 700 kramen, , 40 grondplaatsen en verschillende kinderplaatsen.
www.meimarkt.nl

3. 16 mei: Nassaudag Breda

Op deze dag wordt herdacht dat de Nassaus tussen 1403 en 1568 in Breda hebben gewoond. Veel is er nog overgebleven uit die tijd: het Kasteel van Breda (waar de Nassaus resideerden), de Grote Kerk (waar maar liefst negen Nassaus én de eerste Prins van Oranje begraven liggen onder prachtige grafmonumenten), het begijnhof, tientallen hofhuizen van leden van de hofhouding, het jachtslot Bouvigne en het prachtige stadspark het Valkenberg (waar de Nassaus hun valken lieten jagen). www.bredanassaustad.nl

4. 14 en 15 mei: Nationale Molendag 2016

Dit weekend draaien bijna alle molens in Nederland en staan deze ook open voor bezoek. www.molens.nl

5. 13 t/m 16 mei: Summer Fair Landgoed 't Laer in Ommen

Een sfeervol en kleurrijk evenement. Heerlijke proeverijen en entertainment in de buitenlucht. www.laer.nl

6. 15 en 16 mei: Ammersoyen Middeleeuws Bewoond

Kasteel Ammersoyen is weer bewoond zoals in de middeleeuwen. De hertog van Gelre logeert twee dagen met zijn hele hofhouding in het kasteel. Waan je in het jaar 1400.
www.middeleeuwsammersoyen.nl

7. 13 t/m 16 mei: Appelparade op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek

Op het landgoed vindt een vrolijk festival plaats. Je kunt er shoppen, genieten van theater & muziek en ambachtelijke producten. Een feel good evenement voor de hele familie.
www.appelparade.nl

8. 14 t/m 16 mei: Memphis Heart ’n Soul

De Oude Markt in Enschede wordt omgetoverd tot Beale Street en ademt de sfeer van Memphis! Met een speciaal tribute to B.B. King. www.heart-soul.nu

9. 14, 15 en 16 mei: KunstRonde

3 dagen lang houden 30 professionele beeldend kunstenaars in Gooi en Vechtstreek open atelier. Pak de fiets of ga met de auto langs de ateliers en galeries. www.kunstronde.nl

10. 12 t/m 16 mei: Rollende Keukens

Voor de 9x zal de Rollende Keukens plaatsvinden op de Amsterdamse Westergasfabriek. Een groot openluchtrestaurant met passende muziek. www.rollendekeukens.amsterdam

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!