Pahlavi

The Fall of Heaven is een intiem verhaal met verbluffende details over de laatste dramatische dagen van een van werelds meest legendarische leidende families, de Pahlavi’s. Sjah Mohammad Reza Pahlavi wordt beschouwd als de grondlegger van het huidige Midden-Oosten.

Een meeslepend, aangrijpend verhaal over de opkomst en ondergang van de Pahlavi-dynastie van Iran. Andrew Scott Cooper heeft voor het samenstellen van dit boek de medewerking gehad van de Sjah-weduwe, keizerin Farah Diba, Iraanse revolutionairen en Amerikaanse functionarissen uit het Carter tijdperk.

Sjah Mohammad Reza Pahlavi: een opmerkelijk menselijk portret van een van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de twintigste eeuw. Van zijn kindertijd tot aan zijn troonsbestijging in 1941 en de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie.

In dit boek wordt beschreven de naoorlogse periode waarin de Sjah moordaanslagen overleefde en Iran opbouwde tot een modern, pro-Westerse staat. Hij bracht Iran in de top 5 van wereld als land. Daarnaast lezen we het verhaal over de politieke carrière van de sjah, over zijn verkering- en huwelijkstijd met Farah Diba. Een krachtige vrouw die een huiselijke sfeer creëerde binnen de paleismuren en in het boek verteld over het leven in het paleis tijdens de Iraanse revolutie.

Andrew Scott Cooper interviewde voor dit boek vooraanstaande Iraanse revolutionairen, President Jimmy Carter, ambtenaren van het Witte Huis, de Amerikaanse ambassadeur William Sullivan en zijn medewerkers, Amerikaanse gezinnen, keizerin Farah Diba en de Iraanse keizerlijke familie om inzicht te krijgen in de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie. Allemaal mensen die er waren, het meegemaakt hebben, ieder op hun eigen manier.

Informatie:
Vanaf 2 augustus te koop
Prijs: € 26,99
www.bol.com

 

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in