PahlaviThe Fall of Heaven is een intiem verhaal met verbluffende details over de laatste dramatische dagen van een van werelds meest legendarische leidende families, de Pahlavi’s. Sjah Mohammad Reza Pahlavi wordt beschouwd als de grondlegger van het huidige Midden-Oosten.

Een meeslepend, aangrijpend verhaal over de opkomst en ondergang van de Pahlavi-dynastie van Iran. Andrew Scott Cooper heeft voor het samenstellen van dit boek de medewerking gehad van de Sjah-weduwe, keizerin Farah Diba, Iraanse revolutionairen en Amerikaanse functionarissen uit het Carter tijdperk.

Sjah Mohammad Reza Pahlavi: een opmerkelijk menselijk portret van een van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de twintigste eeuw. Van zijn kindertijd tot aan zijn troonsbestijging in 1941 en de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie.

Article continues after the ad

In dit boek wordt beschreven de naoorlogse periode waarin de Sjah moordaanslagen overleefde en Iran opbouwde tot een modern, pro-Westerse staat. Hij bracht Iran in de top 5 van wereld als land. Daarnaast lezen we het verhaal over de politieke carrière van de sjah, over zijn verkering- en huwelijkstijd met Farah Diba. Een krachtige vrouw die een huiselijke sfeer creëerde binnen de paleismuren en in het boek verteld over het leven in het paleis tijdens de Iraanse revolutie.

Andrew Scott Cooper interviewde voor dit boek vooraanstaande Iraanse revolutionairen, President Jimmy Carter, ambtenaren van het Witte Huis, de Amerikaanse ambassadeur William Sullivan en zijn medewerkers, Amerikaanse gezinnen, keizerin Farah Diba en de Iraanse keizerlijke familie om inzicht te krijgen in de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie. Allemaal mensen die er waren, het meegemaakt hebben, ieder op hun eigen manier.

Informatie:
Vanaf 2 augustus te koop
Prijs: € 26,99
www.bol.com