Pahlavi
Pahlavi

The Fall of Heaven is een intiem verhaal met verbluffende details over de laatste dramatische dagen van een van werelds meest legendarische leidende families, de Pahlavi’s. Sjah Mohammad Reza Pahlavi wordt beschouwd als de grondlegger van het huidige Midden-Oosten.

Een meeslepend, aangrijpend verhaal over de opkomst en ondergang van de Pahlavi-dynastie van Iran. Andrew Scott Cooper heeft voor het samenstellen van dit boek de medewerking gehad van de Sjah-weduwe, keizerin Farah Diba, Iraanse revolutionairen en Amerikaanse functionarissen uit het Carter tijdperk.

Sjah Mohammad Reza Pahlavi: een opmerkelijk menselijk portret van een van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de twintigste eeuw. Van zijn kindertijd tot aan zijn troonsbestijging in 1941 en de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie.

In dit boek wordt beschreven de naoorlogse periode waarin de Sjah moordaanslagen overleefde en Iran opbouwde tot een modern, pro-Westerse staat. Hij bracht Iran in de top 5 van wereld als land. Daarnaast lezen we het verhaal over de politieke carrière van de sjah, over zijn verkering- en huwelijkstijd met Farah Diba. Een krachtige vrouw die een huiselijke sfeer creëerde binnen de paleismuren en in het boek verteld over het leven in het paleis tijdens de Iraanse revolutie.

Andrew Scott Cooper interviewde voor dit boek vooraanstaande Iraanse revolutionairen, President Jimmy Carter, ambtenaren van het Witte Huis, de Amerikaanse ambassadeur William Sullivan en zijn medewerkers, Amerikaanse gezinnen, keizerin Farah Diba en de Iraanse keizerlijke familie om inzicht te krijgen in de uiteindelijke val van de Pahlavi-dynastie. Allemaal mensen die er waren, het meegemaakt hebben, ieder op hun eigen manier.

Informatie:
Vanaf 2 augustus te koop
Prijs: € 26,99
www.bol.com

 

 

76 is ze alweer en een van de meest ervaren en eigenzinnige artiesten van haar generatie. En geef haar eens ongelijk. Barbra won 2 Oscars, 9 Golden Globes, 10 Grammys, 6 Emmys en een Tony Award. Dan doe je toch iets goed.

Als actrice/zangeres ergens om bekend staat, is het wel haar eigen(zinnig)heid. Én zelfspot. Wie haar volgt op social media krijgt regelmatig met een dikke knipoog van de diva te maken die Hollywood niet zo serieus neemt, maar zichzelf des te meer.

Over eerlijkheid naar jezelf

"Ik kwam aan in Hollywood zonder dat ik mijn neus of gebit had laten doen of mijn naam had veranderd. Dat geeft me veel voldoening."

Over haar intuïtie

"Ik vertrouw op mijn instinct, ik maak me niet druk om ervaring."

Over haar tegenstrijdigheid

"Ik was al een persoonlijkheid voordat ik een persoon was. Ik ben simpel en complex, gul en egoïstisch, onaantrekkelijk en prachtig en lui en gedreven."

Over haar ego

"Ego hebben betekent in jezelf geloven. En ook om open te staan voor de mening van anderen. Het moet open zijn, niet gesloten. Dus ja, mijn ego is groot, maar het is ook erg klein op sommige vlakken. Mijn ego is verantwoordelijk voor mijn doen en laten - slecht of goed."

Over haar vertrouwen

"Ik kan elke waarheid aan, als je maar niet tegen me liegt."

Over haar relatie

"Wat spannend is, is niet dat één persoon sterker is dan de ander ... maar dat twee mensen hun match hebben ontmoet en toch zijn ze even koppig, net zo eigenzinnig, net zo gepassioneerd en net zo gek als de ander." 

 

#HappyAnniversary Barbra and Jim, from your entire team. xo. ❤️

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

Over haar eigenzinnigheid

"Ik denk dat als je een originele kijk op het leven hebt, of iets van jou origineel is, je geen mensen hoeft na te bootsen die je voorgingen. Je hebt gewoon een goed gevoel vanbinnen, een instinct dat je vertelt wat goed voor je is, en je kunt het op geen enkele andere manier doen."

Over beroemd zijn

"Ik denk dat ik toen ik jonger was een ster wilde worden, totdat ik een ster werd, en dan is het hard werken. Ik geniet niet van het sterrendeel. Ik geniet alleen van het creatieve proces." 

Over balans

"Twijfel kan je motiveren, dus wees er niet bang voor. Vertrouwen en twijfel liggen aan twee kanten van de schaal, en je hebt ze allebei nodig, ze brengen elkaar in evenwicht."

Bron: Mentalfloss. Beeld: Kippa ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!