Lees over het onderzoek en tips om de vieze lakens te vermijden

Tijdens uw weekendje weg is het helemaal niet gek om een fris gewassen setlakens laken op uw hotelkamer te verwachten, maar volgens een nieuw verslag van Inside Edition, zijn sommige lakens op uw hotelkamer niet zo schoon als u zou hopen…

Tijdens een bezoek aan Residence Inn by Marriott in New York hebben verslaggevers van Inside Edition een onschadelijke verf gebruikt over de lakens en slopen van een hotelkamer bed, die alleen gezien kan worden onder ultraviolet licht. De volgende dag checkten de verslaggevers in onder een andere naam. Tot hun schrik vonden zij de lakens van de vorige dag: de verf was namelijk nog zichtbaar.

Article continues after the ad

Toen zij het ongewassen beddengoed vonden, confronteerde de onderzoekers de manager van het hotel. Het hotel belooft om de lakens na elke check-out te verschonen, wat hier niet het geval was. The Marriott Corporation verontschuldigde zich voor het incident en vertelde aan Inside Edition dat er verder onderzoek naar wordt gedaan.

Onnodig om te zeggen dat de bevindingen van de onderzoekers alarmen lieten afgaan. Want niet alleen in de Residence Inn hadden de onderzoekers van Inside Edition een bezoekje gepleegd. Van de negen bezochte hotels zijn er in drie vuile lakens gevonden voor de volgende gast. Oef…
Wanneer u aankomt in een hotel, is het lastig te bepalen of uw lakens schoon zijn. Het meenemen van een eigen black light is een optie, maar nauwelijks praktisch. Een makkelijkere oplossing is het advies die CNN in 2011 heeft gegeven: breng uw eigen kussen(sloop) en gooi het hotel dekbedovertrek naast het bed. Kussenslopen en dekbedovertrekken zijn namelijk de meest ongewassen items in het hotel.