Nouveau viert 30ste verjaardag met Mart Visser en dubbeldik feestnummer

feestnummer
feestnummer

In 1986 verscheen glossy Nouveau voor het eerst. Aanleiding voor een uniek jubileumnummer met een bijzondere gasthoofdredacteur: Mart Visser. De eerste editie werd zaterdag uit handen van Liz Snoijink aan Mart uitgereikt tijdens zijn FW16 Haute Couture show in Amsterdam.

Nouveau bestaat dertig jaar en om dat te vieren pakt het tijdschrift flink uit. Om te beginnen trakteert Nouveau zijn lezers op vier fraaie litho’s van couturier en beeldend kunstenaar Mart Visser. Eén litho wordt verspreid met het dubbeldikke feestnummer de drie andere zijn voordelig bij te bestellen. Bovendien maken lezers kans op prachtige mode-, design- en –beautyprijzen, geselecteerd door de redactie, met een totaalwaarde van ruim € 40.000,-
Mart Visser is gasthoofdredacteur van Nouveau’s jubileumeditie en dat betekent natuurlijk veel vrouwelijke mode. Daarnaast biedt deze inspirerende BN’er de lezers een verrassende blik in zijn drukke leven. Zijn tweede thuis in Frankrijk, zijn relatie met partner Job, zijn favoriete vakantieplekken en veel meer: we lezen het allemaal in Nouveau #11-12. De combinatie Nouveau x Mart Visser bleek een heel gelukkige: “Nouveau en ik delen dezelfde smaak,” aldus de Amsterdamse couturier.

 

feestnummer
feestnummer

Hoofdredacteur Mies de Vries is blij met het dubbeldikke nummer: “Veel geweldige producties en bijzondere interviews, zoals lezers van ons gewend zijn. Maria Goos die Marte Röling interviewt, drie topactrices, Annick Pfeiffer, Merel Polat en Liz Snoiijnk, in een modereportage rond Mart. We zijn ontzettend trots op onze trouwe schare lezeressen en willen die graag verwennen. In ons jubileumnummer doen we dat vol overgave. Niet alleen met cadeaus, maar ook met inhoud, waaraan ontzettend hard is gewerkt door iedereen.”

Tijdens zijn wervelende Fall/Winter 2016-show op 17 september, ontving Mart Visser de eerste editie van het Jubileumnummer uit handen van actrice Liz Snoijink, muze van hemzelf én van Nouveau.

www.martvisser.nl

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!