Lancaster
Lancaster

VOL ZELFVERTROUWEN BRUIN WORDEN MET DE NIEUWE LANCASTER ‘SUN TIMER’ APP

Wil je een mooie goudbruine teint… zonder bang te zijn om te verbranden? Zelfs de meest geavanceerde zonproducten moet je regelmatig opnieuw aanbrengen.

Lancaster, dè zonexpert, introduceert een ingenieus nieuwe Sun Timer App speciaal ontwikkeld door haar wetenschappers om je te helpen om de tijd dat jij jezelf blootstelt aan de zon, te monitoren. De gratis te downloaden App voor je smartphone adviseert je, dankzij een specifiek ontwikkelde timer, wanneer je je zonproduct opnieuw moet aanbrengen of wanneer je uit de zon moet gaan. Trotseer de zon niet zonder deze App!

Intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en leerzaam. De applicatie is verbonden met een zeer precies algoritme dat actief verschillende factoren berekent: je locatie, de manier waarop je bruin wordt, het moment van de dag en de SPF-factor van de zonbescherming die je aanbrengt.
Het algoritme is gebaseerd op een intensiteitscurve die elke minuut vastlegt (van je locatie) en de beschermingsfactor van je zonproduct, waardoor het mogelijk is om de blootstelling per minuut vast te stellen.

Terwijl andere methoden de blootstelling van de gebruikers meten op basis van de maximale zonintensiteit (gebaseerd op het maximale aantal uren dat men in de zon kan doorbrengen voor het opnieuw aanbrengen van het zonproduct), neemt de Lancaster Sun Timer App actief de zonintensiteit in beschouwing om het individuele niveau van de blootstelling te berekenen.

Hoe werkt het?
Wanneer je klaar bent om te gaan zonnen, klik je op de ´button´ en de countdown timer begint te lopen. Een alarm en een pop-up waarschuwen je wanneer het tijd is om je opnieuw in te smeren met je zonproduct. Wanneer je optimale blootstellingstijd in de zon bereikt is, word je, om het risico op een zonnebrand te vermijden, geadviseerd om te stoppen en uit de zon te gaan.

De Sun Timer maakt het mogelijk om te genieten van het zonnebaden terwijl je beschermd bent met de juiste bescherming.

Lancaster expertise
Naast de nieuwe Sun Timer App hebben de Lancaster wetenschappers – al 40 jaar dé experts in zonbescherming - het volledige zonlichtspectrum ontcijferd. Naast de uv- en infraroodbescherming hebben ze ook de impact van het zichtbare licht op de huid geïdentificeerd, waarvoor tot nu toe geen bescherming beschikbaar was. Voor de 1ste keer introduceert Lancaster zonbeschermingsproducten die zich richten op 100% van de zonnestralen uva + uvb + infrarood + zichtbaar licht terwijl ze je een stralende, goudbruine teint geven.

De Lancaster Sun Timer App, die je vrijwel overal ter wereld kunt gebruiken, is vanaf eind april 2016 gratis te downloaden voor zowel IOS 8.0 en Android toestellen of je kunt deze met je smartphone QR reader scannen.

www.

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!

Tikt de thermometer de 24 °C aan, dan verhuizen wij graag naar het terras voor een lunch op niveau. Bij deze restaurants is het genieten onder de parasols. 

1. Aan de Poel, Amstelveen

De stad voelt ver en de brigade begrijpt dat er maar weinig dagen zoals deze zijn; ze leggen je heerlijk in de watten. Door de rust die het uitzicht over het kabbelende water geeft, heb je alle aandacht voor de creaties op het bord.

Twee sterren-gerechten die soms te mooi zijn om op eten. Maar we doen het toch en o zo graag.

aandepoel.nl

2. Chateau Neerçanne, Maastricht

Bij deze oude bekende, net buiten Maastricht, lunch je als een vorst in klassieke stijl. Het uitzicht over het omliggende Jekerdal is wijds. Hier voelen wij ons oprecht uitverkoren.

Wat een eten, wat een wijn, wat een leven…

www.oostwegelcollection.nl/chateau-neercanne

3. Allemansgeest, Voorschoten

Aan de Vliet tussen Leiden en Voorschoten wordt al jaren heel goed gekookt. We genoten van klassieke gerechten in een modern jasje en de verrassende smaakcombinaties.

Ook wat wijnen betreft, durven ze buiten de gebaande paden te adviseren. Daar houden wij wel van.

Met de schoenen in kort gekapte gras zwaaiden we af en toe naar passerende boten. Dat is ultiem genieten.

www.allemansgeest.nl

4. 't Lansink, Hengelo

Lunchen op de twee kleine terrassen aan de zijde van ’t Lansink is alleen voor ‘the lucky few’. Reserveren voor een zonnige lunch kan namelijk niet; wie het eerste komt, het eerste maalt.

Maar áls je dan een tafeltje scoort, is het feest. Want behalve jijzelf, worden ook de ingrediënten van het seizoen in het zonnetje gezet.

Mocht de middag in de avond overlopen, boek dan een suite in het bovengelegen boutique-hotel.

www.hotellansink.nl/nl/restaurant

5. Kasteel De Wittenburg, Wassenaar

Kasteel De Wittenburg, een baken van klasse in de Wassenaarse bossen. Het stond bekend als stijlvolle locatie voor events, maar daar komt nu verandering in. In de goede zin des’ woords.

In het fonkelnieuwe á la carte restaurant Sophie boek je nu ook gewoon een tafeltje voor twee. Dit wordt dé terrastip van aankomende zomer, want na een rondje door de kasteeltuin, smaakt een lunch op het terras als een koningsmaal.

www.wittenburg.nl

6. Tante Kee, De Kaag

Een oude bekende op de Kaagse Plas, maar goed nieuws; de Tante heeft vorig jaar een transformatie ondergaan.

Het geheel oogt fris en comfortabel, zeker een nieuwe kennismaking waard.

www.tantekee.nl

7. Teng Janssen, Amsterdam 

Wat fijn, een altijd-goed-adres in Amsterdam Zuid erbij. Bij Teng Janssen kun je heel de dag terecht, maar vooral ’s avonds is het een feestje.

Azië meets Mallorca onder het genot van een rijke verzameling wijnen, waarvan wel twintig ‘op glas’.

Het terras nodigt uit en ligt er zonnig bij. Wij verzinnen wel een goed excuus om te proosten en dan heerlijk te blijven tafelen.

www.tengjanssen.nl

8. The Harbour Club, Vinkeveense Plassen

Met zo veel schuiten per hoofd van de plaatselijke bevolking werd het wel tijd voor een Harbour Club aan de Vinkeveense Plassen.

Het concept is al beproefd in Rotterdam en Amsterdam; goede wijnen (bij voorkeur met bubbels), oesters, vis en vlees van hoge kwaliteit geserveerd in een stijlvolle sfeer.

Niet te stijfjes gelukkig, maar modern met klasse. Je kan er prima met de auto komen, maar liever leggen we de boot aan de steiger waar plaats is voor wel 20 sloepen.

theharbourclub.com/vinkeveen/

9. La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam

Het Apollo Hotel houd je uit de wind op dit smalle terras aan het water. Voordeel: veel ruimte en privacy en service om door een ringetje te halen.

Je kan zelfs met de boot aanmeren om te genieten van de klassieke Franse keuken met een twist. La vie est belle bij Bodon.

www.bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Sushisamba, Amsterdam

Nieuw nieuw nieuw! Geen haute quisine, wél heerlijke sushi. Sushisamba luidt de zomer in met de opening van een prachtig terras aan de iconische UNESCO World Heritage Singelgracht. 

Met de combinatie van Japanse, Braziliaanse en Peruviaanse invloeden, licht het snelle drie-gangen menu de nieuwe voorjaarsgerechten uit en dat is een feestje voor de smaakpapillen.

Innovatieve cocktails, creatieve sushi en een vurige robata grill met uitzicht dat nooit verveelt.

Vanaf 1 mei is het terras dagelijks open vanaf 11:30 uur. Ter introductie is is er een 3-gangen lunchmenu aan de gracht voor al € 25,-.

www.sushisamba.com