Lancaster

VOL ZELFVERTROUWEN BRUIN WORDEN MET DE NIEUWE LANCASTER ‘SUN TIMER’ APP

Wil je een mooie goudbruine teint… zonder bang te zijn om te verbranden? Zelfs de meest geavanceerde zonproducten moet je regelmatig opnieuw aanbrengen.

Lancaster, dè zonexpert, introduceert een ingenieus nieuwe Sun Timer App speciaal ontwikkeld door haar wetenschappers om je te helpen om de tijd dat jij jezelf blootstelt aan de zon, te monitoren. De gratis te downloaden App voor je smartphone adviseert je, dankzij een specifiek ontwikkelde timer, wanneer je je zonproduct opnieuw moet aanbrengen of wanneer je uit de zon moet gaan. Trotseer de zon niet zonder deze App!

Intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en leerzaam. De applicatie is verbonden met een zeer precies algoritme dat actief verschillende factoren berekent: je locatie, de manier waarop je bruin wordt, het moment van de dag en de SPF-factor van de zonbescherming die je aanbrengt.
Het algoritme is gebaseerd op een intensiteitscurve die elke minuut vastlegt (van je locatie) en de beschermingsfactor van je zonproduct, waardoor het mogelijk is om de blootstelling per minuut vast te stellen.

Terwijl andere methoden de blootstelling van de gebruikers meten op basis van de maximale zonintensiteit (gebaseerd op het maximale aantal uren dat men in de zon kan doorbrengen voor het opnieuw aanbrengen van het zonproduct), neemt de Lancaster Sun Timer App actief de zonintensiteit in beschouwing om het individuele niveau van de blootstelling te berekenen.

Hoe werkt het?
Wanneer je klaar bent om te gaan zonnen, klik je op de ´button´ en de countdown timer begint te lopen. Een alarm en een pop-up waarschuwen je wanneer het tijd is om je opnieuw in te smeren met je zonproduct. Wanneer je optimale blootstellingstijd in de zon bereikt is, word je, om het risico op een zonnebrand te vermijden, geadviseerd om te stoppen en uit de zon te gaan.

De Sun Timer maakt het mogelijk om te genieten van het zonnebaden terwijl je beschermd bent met de juiste bescherming.

Lancaster expertise
Naast de nieuwe Sun Timer App hebben de Lancaster wetenschappers – al 40 jaar dé experts in zonbescherming - het volledige zonlichtspectrum ontcijferd. Naast de uv- en infraroodbescherming hebben ze ook de impact van het zichtbare licht op de huid geïdentificeerd, waarvoor tot nu toe geen bescherming beschikbaar was. Voor de 1ste keer introduceert Lancaster zonbeschermingsproducten die zich richten op 100% van de zonnestralen uva + uvb + infrarood + zichtbaar licht terwijl ze je een stralende, goudbruine teint geven.

De Lancaster Sun Timer App, die je vrijwel overal ter wereld kunt gebruiken, is vanaf eind april 2016 gratis te downloaden voor zowel IOS 8.0 en Android toestellen of je kunt deze met je smartphone QR reader scannen.

www.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.