LancasterVOL ZELFVERTROUWEN BRUIN WORDEN MET DE NIEUWE LANCASTER ‘SUN TIMER’ APP

Wil je een mooie goudbruine teint… zonder bang te zijn om te verbranden? Zelfs de meest geavanceerde zonproducten moet je regelmatig opnieuw aanbrengen.

Lancaster, dè zonexpert, introduceert een ingenieus nieuwe Sun Timer App speciaal ontwikkeld door haar wetenschappers om je te helpen om de tijd dat jij jezelf blootstelt aan de zon, te monitoren. De gratis te downloaden App voor je smartphone adviseert je, dankzij een specifiek ontwikkelde timer, wanneer je je zonproduct opnieuw moet aanbrengen of wanneer je uit de zon moet gaan. Trotseer de zon niet zonder deze App!

Article continues after the ad

Intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en leerzaam. De applicatie is verbonden met een zeer precies algoritme dat actief verschillende factoren berekent: je locatie, de manier waarop je bruin wordt, het moment van de dag en de SPF-factor van de zonbescherming die je aanbrengt.
Het algoritme is gebaseerd op een intensiteitscurve die elke minuut vastlegt (van je locatie) en de beschermingsfactor van je zonproduct, waardoor het mogelijk is om de blootstelling per minuut vast te stellen.

Terwijl andere methoden de blootstelling van de gebruikers meten op basis van de maximale zonintensiteit (gebaseerd op het maximale aantal uren dat men in de zon kan doorbrengen voor het opnieuw aanbrengen van het zonproduct), neemt de Lancaster Sun Timer App actief de zonintensiteit in beschouwing om het individuele niveau van de blootstelling te berekenen.

Hoe werkt het?
Wanneer je klaar bent om te gaan zonnen, klik je op de ´button´ en de countdown timer begint te lopen. Een alarm en een pop-up waarschuwen je wanneer het tijd is om je opnieuw in te smeren met je zonproduct. Wanneer je optimale blootstellingstijd in de zon bereikt is, word je, om het risico op een zonnebrand te vermijden, geadviseerd om te stoppen en uit de zon te gaan.

De Sun Timer maakt het mogelijk om te genieten van het zonnebaden terwijl je beschermd bent met de juiste bescherming.

Lancaster expertise
Naast de nieuwe Sun Timer App hebben de Lancaster wetenschappers – al 40 jaar dé experts in zonbescherming - het volledige zonlichtspectrum ontcijferd. Naast de uv- en infraroodbescherming hebben ze ook de impact van het zichtbare licht op de huid geïdentificeerd, waarvoor tot nu toe geen bescherming beschikbaar was. Voor de 1ste keer introduceert Lancaster zonbeschermingsproducten die zich richten op 100% van de zonnestralen uva + uvb + infrarood + zichtbaar licht terwijl ze je een stralende, goudbruine teint geven.

De Lancaster Sun Timer App, die je vrijwel overal ter wereld kunt gebruiken, is vanaf eind april 2016 gratis te downloaden voor zowel IOS 8.0 en Android toestellen of je kunt deze met je smartphone QR reader scannen.

www.