Leuk, Facebook.

More content below the advertising
We Facebooken!

Contact houden met familie, ook als die aan de andere kant van het land of de wereld woont. Oude vriendschappen nieuw leven inblazen, up-to-date blijven van voorstellingen en restaurants: er kan een wereld voor u opengaan. Mits u de weg weet. Want ook social media kennen gedragsregels. Dit zijn de belangrijkste:

  • Luister en like

Kortom, nieuw op Facebook, Twitter of Instagram? Begin met luisteren en like eens iets. Overigens heeft Facebook inmiddels het spectrum aan reacties uitgebreid: behalve liken kun je ook iets geweldig vinden of boos zijn, bijvoorbeeld. Daarnaast kun je een post die wellicht interessant is voor anderen, delen.

  • Doseren

Leven doe je offline, dan valt er online ook meer te delen. Bent u te veel bezig met piekeren over wat anderen van uw berichten vinden – ja, dat gebeurt! – of brengt u gewoon buitensporig veel tijd door achter het scherm, dan is het misschien tijd uzelf op een social media-rantsoen te zetten.

  • Delen met beleid

Bedenk wat u met wie deelt. Op Facebook kunt u uw contacten groeperen door op ‘Vrienden’ te klikken. Bij het plaatsen van een bericht kiest u vervolgens met wie u dat bericht deelt.

  • Etiquette

Niet iedereen is fan van Facebook. Wilt u een foto plaatsen van iemand, of een foto waar anderen op staan, vraag dan eerst even of de betrokkenen daar wellicht bezwaar tegen hebben.

  • Prikkelende post

Een bericht op Facebook is informatief, geestig of ontroerend, maar moet in elk geval iets prikkelends hebben. In de regel betekent dat: een bondige tekst met een goed beeld erbij.

  • Hou het echt

Wie door de Facebookberichten van sommige mensen scrollt, zou bijna denken dat hun leven een aaneenrijging is van hoogtepunten. Niet alleen wordt dat op den duur ongeloofwaardig en weinig boeiend, het lijkt ook meer op pochen dan op contact maken en onderhouden. En voor dat laatste is Facebook uiteindelijk bedoeld.

  • Maak een keuze

Verschillende soorten berichten horen thuis op verschillende media. Een langere boodschap of iets wat uitleg behoeft, verpakt u gewoon in een e-mail en wilt u een Facebookvriend(in) een persoonlijke boodschap sturen, maak dan gebruik van het privébericht.

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in