Leuk, Facebook.

We Facebooken!

Contact houden met familie, ook als die aan de andere kant van het land of de wereld woont. Oude vriendschappen nieuw leven inblazen, up-to-date blijven van voorstellingen en restaurants: er kan een wereld voor u opengaan. Mits u de weg weet. Want ook social media kennen gedragsregels. Dit zijn de belangrijkste:

  • Luister en like

Kortom, nieuw op Facebook, Twitter of Instagram? Begin met luisteren en like eens iets. Overigens heeft Facebook inmiddels het spectrum aan reacties uitgebreid: behalve liken kun je ook iets geweldig vinden of boos zijn, bijvoorbeeld. Daarnaast kun je een post die wellicht interessant is voor anderen, delen.

  • Doseren

Leven doe je offline, dan valt er online ook meer te delen. Bent u te veel bezig met piekeren over wat anderen van uw berichten vinden – ja, dat gebeurt! – of brengt u gewoon buitensporig veel tijd door achter het scherm, dan is het misschien tijd uzelf op een social media-rantsoen te zetten.

  • Delen met beleid

Bedenk wat u met wie deelt. Op Facebook kunt u uw contacten groeperen door op ‘Vrienden’ te klikken. Bij het plaatsen van een bericht kiest u vervolgens met wie u dat bericht deelt.

  • Etiquette

Niet iedereen is fan van Facebook. Wilt u een foto plaatsen van iemand, of een foto waar anderen op staan, vraag dan eerst even of de betrokkenen daar wellicht bezwaar tegen hebben.

  • Prikkelende post

Een bericht op Facebook is informatief, geestig of ontroerend, maar moet in elk geval iets prikkelends hebben. In de regel betekent dat: een bondige tekst met een goed beeld erbij.

  • Hou het echt

Wie door de Facebookberichten van sommige mensen scrollt, zou bijna denken dat hun leven een aaneenrijging is van hoogtepunten. Niet alleen wordt dat op den duur ongeloofwaardig en weinig boeiend, het lijkt ook meer op pochen dan op contact maken en onderhouden. En voor dat laatste is Facebook uiteindelijk bedoeld.

  • Maak een keuze

Verschillende soorten berichten horen thuis op verschillende media. Een langere boodschap of iets wat uitleg behoeft, verpakt u gewoon in een e-mail en wilt u een Facebookvriend(in) een persoonlijke boodschap sturen, maak dan gebruik van het privébericht.

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in