Leuk, Facebook.

We Facebooken!
We Facebooken!

Contact houden met familie, ook als die aan de andere kant van het land of de wereld woont. Oude vriendschappen nieuw leven inblazen, up-to-date blijven van voorstellingen en restaurants: er kan een wereld voor u opengaan. Mits u de weg weet. Want ook social media kennen gedragsregels. Dit zijn de belangrijkste:

  • Luister en like

Kortom, nieuw op Facebook, Twitter of Instagram? Begin met luisteren en like eens iets. Overigens heeft Facebook inmiddels het spectrum aan reacties uitgebreid: behalve liken kun je ook iets geweldig vinden of boos zijn, bijvoorbeeld. Daarnaast kun je een post die wellicht interessant is voor anderen, delen.

  • Doseren

Leven doe je offline, dan valt er online ook meer te delen. Bent u te veel bezig met piekeren over wat anderen van uw berichten vinden – ja, dat gebeurt! – of brengt u gewoon buitensporig veel tijd door achter het scherm, dan is het misschien tijd uzelf op een social media-rantsoen te zetten.

  • Delen met beleid

Bedenk wat u met wie deelt. Op Facebook kunt u uw contacten groeperen door op ‘Vrienden’ te klikken. Bij het plaatsen van een bericht kiest u vervolgens met wie u dat bericht deelt.

  • Etiquette

Niet iedereen is fan van Facebook. Wilt u een foto plaatsen van iemand, of een foto waar anderen op staan, vraag dan eerst even of de betrokkenen daar wellicht bezwaar tegen hebben.

  • Prikkelende post

Een bericht op Facebook is informatief, geestig of ontroerend, maar moet in elk geval iets prikkelends hebben. In de regel betekent dat: een bondige tekst met een goed beeld erbij.

  • Hou het echt

Wie door de Facebookberichten van sommige mensen scrollt, zou bijna denken dat hun leven een aaneenrijging is van hoogtepunten. Niet alleen wordt dat op den duur ongeloofwaardig en weinig boeiend, het lijkt ook meer op pochen dan op contact maken en onderhouden. En voor dat laatste is Facebook uiteindelijk bedoeld.

  • Maak een keuze

Verschillende soorten berichten horen thuis op verschillende media. Een langere boodschap of iets wat uitleg behoeft, verpakt u gewoon in een e-mail en wilt u een Facebookvriend(in) een persoonlijke boodschap sturen, maak dan gebruik van het privébericht.

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier