We wisten dat kinderen krijgen duur is, maar dit is bizar! Baby

Deze medische factuur van een keizersnee bevalling is onlangs viral gegaan. Onder de standaard diensten, zoals de operatie en het begeleiden van borstvoeding, bracht het ziekenhuis kosten voor het vasthouden van de ouders hun eigen baby. De dienst werd beschreven als ‘huid-op-huid contact na de keizersnee en kostte $39,95. De gloednieuwe vader kon het niet geloven en postte de bon online, hopend dat andere het ook absurd zouden vinden.

‘Tijdens de bevalling vroeg de zuster aan mijn vrouw of zij huid-op-huid contact wilde hebben met de baby wanneer het geboren was. Waarop iedereen natuurlijk ja zou zeggen, zo ook mijn vrouw. De zuster legde de baby op mijn vrouw haar borst en maakte zelfs met onze camera een paar foto’s van ons als nieuw gezinnetje. Wij hebben het hele proces als positief ervaren, maar vinden deze prijs wel erg vreemd.’

Article continues after the ad

De vader is niet erg boos over de kosten, maar het internet barste los. De foto van de bon werd bijna drie miljoen keer bekeken in minder dan 24 uur. Kregen de nieuwe ouders echt een factuur om een band te scheppen met hun nieuwe kleintje? Een zuster legde online uit wat de situatie kan zijn:

‘Ik wist niet dat een ziekenhuis hier kosten voor rekende, maar om in een operatiekamer een ‘huid-op-huid’ ervaring tot stand te laten komen, moet er een extra medewerker aanwezig zijn om de baby in de gaten te houden. Eerst gingen alle baby’s gelijk naar een andere kamer om gecontroleerd te worden of alles in orde was. Een ‘huid-op-huid’ na een keizersnee is nog relatief nieuw en vereist dus meer werk en kosten.

Baby

Wij snappen de uitleg wel. Wat vind u van deze kosten?

Bewaren