Stond je deze jaarwisseling met jezelf te proosten, toen vrienden en familie in de armen van hun geliefden vielen? Dat was toen. Binnen nu en een jaar laat jij de champagne vloeien met Mr. Perfect. 

Wat je nodig hebt, zijn deze gouden regels om de ware (Tinder-vrij) aan de haak te slaan. 

1 Vergroot je wereld
Zorg dat je nieuwe contacten maakt. De kans dat die vriend die je al jaren kent, toch de ware blijkt, is klein. Sluit je aan bij (lokale) groepen op social media. Zo leer je mensen uit je omgeving kennen met dezelfde interesses. Ook een goede: ga naar de sportschool. Wie weet wie je tegenkomt bij de waterkoeler.

2 Wees actief
De liefde belt niet vanzelf aan, als je je inschrijft op een dating app of website. Onthoud: de single-concurrentie is moordend. Wie niet actief is, wordt overgeslagen.

3 Niet leuk? Toedeloe!
Merk je tijdens een afspraak dat degene die voor je zit nooit warme gevoelens bij je naar boven zal brengen? Ga naar huis. De zoektocht naar de liefde vergt veel energie, bespaar die waar je kunt.

4 Relax
Stop. Nu. Met. Denken. Voor. De. Ander. Echt, wat jij denkt, dat hij denkt over jou, is nooit positief en weerspiegelt alleen jouw eigen onzekerheden. Vergeet niet dat zo’n eerste date voor hem net zo zenuwslopend is.

5 Blijf jezelf
Probeer jezelf niet te veranderen om bij de ander in de smaak te vallen. Blijf jezelf. Mr. Right vindt jou echt het allerleukst.

Lees ook: 5 beslissingen waar je over 10 jaar nog de vruchten van plukt

6 Regel een tweede afspraak
Blijf je na jullie eerste afspraak nieuwsgierig? Houd de touwtjes in handen en zorg ervoor dat jullie elkaar weer zien.

7 Schakel hulp in
Zet alle gêne opzij en laat iedereen weten dat je single bent en open staat voor de liefde. Mensen vinden het heerlijk om voor cupido te spelen.

8 Zoek een hobby
Urenlang naar je favoriete series kijken, levert je geen minnaar op. Heb je geen hobby, probeer dan drie willekeurige uit. Hou je van koken, schrijf je in voor een workshop, ben je dol op lezen, sluit je aan bij de plaatselijke boekenclub etc.

9 Hou van jezelf
Wie zelfvertrouwen uitstraalt, is voor veel mannen en vrouwen onweerstaanbaar.

10 Wees alert
Heb je iemand ontmoet en lijkt het allemaal de goede kant op te gaan? Blijf alert en eerlijk naar jezelf. Zie je jezelf nog in deze relatie over tien jaar? Is het antwoord ‘nee’? Terug naar regel 3.

Voor 2018
Komende jaarwisseling sta je dus niet alleen als de champagnekurk plopt. Nu is het nog de kunst om jullie relatie goed te houden. Zorg ervoor dat de routine en daarmee de verveling geen kans krijgt. Blijf elkaar verrassen en geniet van de liefde.