Mannen en vooroordelen: Waldemar Torenstra

‘Het leven blijft de beste uitvinding ever’

Wat denken mannen werkelijk over allerlei belangrijke levenszaken? Precies wat wij, vrouwen, al wisten, of zit het toch een beetje anders? Monique Poort confronteert de leukste mannen met 7 vooroordelen.

More content below the advertising
waldemar

1 In iedere man schuilt een advocaat van de duivel “Ik zou zeggen: in ieder mens. Met mijn eigen advocaat van de duivel ben ik vooral in gevecht. Dat varieert van te laat komen, omdat er dan iets is wat ik ‘echt’ nog even moet doen, tot werk doen wat niet eigen is, maar net even iets meer geld oplevert: ‘Dit is een buitenkans! Die kan ik niet laten liggen.’ Ik probeer die advocaat steeds meer de mond te snoeren door de afweging te maken of iets echt belangrijk is. Als er even gepresteerd moet worden, is het handig om mijn ego – ‘de advocaat’ – voorrang te geven, maar het leidt ook af van wat ik echt belangrijk vind: verhalen vertellen die ertoe doen. Zoals de geschiedenisserie Het Koninkrijk maar ook Vechtershart. De aandacht die je aan bepaalde onderwerpen geeft, bepaalt ook of je daarvoor gevraagd wordt. Wat je aandacht geeft, groeit immers vaak.”

2 Mannen laten de zorg voor hun kinderen graag aan hun partner over “Ik vind het helemaal niet slecht als het in de praktijk zo uitpakt. Ook bij ons thuis was mijn moeder degene die ons opvoedde naast haar werk als psychotherapeut. Zij was er altijd voor ons. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Het delen van alle taken kan een enorme druk geven. Sophie en ik hebben allebei de behoefte om carrière te maken, maar willen ook een gelukkig gezinsleven. Dat is niet gemakkelijk. Dan ligt er frustratie op de loer en het gevoel tekort te schieten op beide gebieden. Dankzij een paar heel goede oppassen lukt het ons toch. Het regelen van het oppasschema doen we in goed overleg. Ik ben vrij gestructureerd en bedenk de basis, Sophie zorgt voor de puntjes op de i. Vanwege ons werk wisselt het schema zo’n beetje elke maand. Ons leven vraagt constant om aanpassen.”

3 Een mooie man heb je nooit alleen “Als dit over monogamie gaat, dan heeft Sophie mij alleen. Ik vind aandacht altijd fijn, helemaal van leuke vrouwen, maar het heeft geen invloed op mijn liefdesrelatie. Ik ervaar het overigens niet zo dat veel vrouwen iets van mij willen. Er worden mij weleens dubieuze voorstellen gedaan, maar daar ga ik niet op in. Ik kan goed kiezen voor wat ik wil. Het kan best zijn dat dat in de toekomst verandert. Ik zal nooit prediken dat de keus voor monogamie voor altijd is. Maar nu is er een duidelijke keuze voor elkaar en dan is de rest niet zo belangrijk.”

4 Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus “Mijn moeder is behoorlijk feministisch en dat heeft mijn denkwijze over mannen en vrouwen onmiskenbaar gekleurd. In die zin, dat ik helemaal niet bezig ben met het verschil tussen mannen en vrouwen. Ik heb vriendinnen die heel daadkrachtig zijn en 
helemaal niet over hun emoties kunnen praten en ik heb mannelijke vrienden die weke gevoelsmensen zijn. Ik denk dat 
ik gezegend ben met een goede mix van beide kanten. Mijn gevoelskant is best sterk ontwikkeld, dat moet ook wel als acteur, en daarnaast zit het mannetje van Vechtershart ook in mij. Ik wil graag de baas zijn, bepalen waar we naartoe gaan of het nou gaat om een wandeling of de vakantie. Ik heb duidelijke ideeën over hoe het moet. Het enige verschil tussen 
vrouwen en mannen is voor mij als heteroseksueel dat ik vrouwen als lustobject kan zien en dat heb ik met mannen niet.”

5 Mannen willen altijd winnen “Spelletjes hoef ik echt niet altijd te winnen, het spelen zelf is ook leuk. Ik doe aan kitesurfen en snowboarden, en ben dan eigenlijk vooral steeds in competitie met mezelf. Ik wil de beste zijn binnen mijn eigen mogelijkheden. Het frustreert me mateloos als ik het gevoel heb dat ik steken heb laten vallen. Bij audities ben 
ik natuurlijk wel vaak in competitie met anderen. Bij de helft van de rollen denk ik: die is voor mij. En gelukkig krijg ik dan relatief vaak die rol, maar ik verlies ook weleens. Dat is soms een bittere pil, omdat het een geweldig project is of omdat het de kans biedt om met fantastische mensen samen te werken. Maar het is ook interessant om te kijken: wat levert het niet-doorgaan van de ene rol me op? Wat komt ervoor in de plaats? Ik vind het belangrijk om niet in de competitie te blijven hangen. Ik spreek overigens wel vanuit een luxepositie: ik heb eigenlijk altijd werk.”

6 Mannen zijn ongeduldig “Dat geldt voor mij zeker. Zodra ik ergens klaar mee ben of het snap, wil ik gewoon door. Ik ga vaak veel te snel. Ik denk vrij snel, daarom heb ik ook af en toe zo’n 
licht stottertje. Soms neem ik te weinig tijd 
om iets uit te diepen of te doorvoelen. De neiging is: hup, hup. Met mensen die langzaam zijn, kan ik echt moeite hebben. Kom op nou! Terwijl ik zelf ook behoorlijk kan lanterfanten. Maar als iemand anders het doet... Kortom, een verbeterpuntje!”


waldemar

7 Mannen worden niet ouder - denken ze

“Op zich heb ik geen moeite met ouder worden, maar als we heel lang stil gaan staan bij dit onderwerp, kan ik er wel melancholisch van worden. Ik zie het leven als een wonder van mogelijkheden; de beste uitvinding ever. Ouder worden: prima, maar niet te snel graag. Ik hou van jeugd, van levendig. Ik zou het erg vinden als ik niet meer kan kitesurfen. Wat het werk betreft: jonge, ondernemende rollen zijn vaak heel leuk om te spelen. Dat zal op een bepaald moment niet meer kunnen. Ik hoop dat ik dan heel tevreden ben met een ander soort rol. Ik geloof sterk dat je het maximale uit de seizoenen van het leven moet halen. Ik hoop dat als ik de zomer heb gevierd, de herfst ook heel mooi zal zijn.”

Acteur Waldemar Torenstra (1974) is momenteel in het theater te zien met de voorstelling Advocaat van de duivel en in de televisieserie Divorce. Hij leeft samen met presentatrice Sophie Hilbrand, hun dochter Robin (2009) en zoon Ravi (2012).

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in