Al 20 jaar is Libelle Zomerweek het leukste feestje. Dit jaar wordt de Zomerweek gehouden van 23 t/m 29 mei op het Almeerderstrand.

Activiteiten:

zomerweek

- Shoppen bij meer dan 300 stands!
- Swingende optredens van bekende artiesten
- De allerleukste workshops
- Een kleurrijk feestje met heel veel bloemen!

Het thema van deze Zomerweek is Let's dance.

Historie:
2001 - In 2001 vond er een extra feestelijke Zomerweek plaats omdat dit het 5-jarig jubileum was. In dit jaar werd het terrein ook voor het eerst verdeeld in algemene thema’s die aansluiten bij het tijdschrift Libelle. Extra leuk en herkenbaar voor de trouwe Libelle-lezeressen.

2002 - In 2002 was er geen thema, maar stond de Zomerweek in het teken van Libelle Zomerhuis.

2003 - Het thema luidde in 2003 Een dagje geluk aan het strand, met als bijzondere gast: ‘de man’. Jan Mulder en Remco Campert kwamen samen op het podium en was er een verkiezing van ‘de leukste man van Nederland’ en dat was… Viggo Waas!

2004 - Moeders, dat was het thema in 2004. Tijdens deze Zomerweek kwam Henk Schiffmacher langs om tatoeages te zetten. Geen echte hoor, het waren plaktatoeages!

2005 - Precies 10 jaar geleden was het Almeerderstrand geheel in de sferen van Parijs. Heerlijk genieten van Franse hapjes, mode en muziek. Er stond zelfs een Eiffeltoren. Naast het romantische aspect van Parijs was er ook een stoer element toegevoegd: een waar Paris-Dakar. Bezoekers konden in four-wheel-drives proefrijden, over zandbergen en door het water!

2006 - Met het thema Made in Holland vond in 2006 alweer de 10 editie plaats van de Libelle Zomerweek. Bij dit oer-Hollandse thema kon een optreden van Bennie Jolink en Normaal natuurlijk niet ontbreken. En wie weet heb je nog je zelfgemaakte Delftsblauwe tegeltje aan de wand hangen?

2007 - Speciaal voor het thema Happy Honolulu in 2007 zijn er palmbomen van 5 meter geplaatst. De bamboehutjes, hangmatten, bloemenbogen, een muziekkiosk en een buitenbar creëerden een tropisch paradijs. Het mooie zomerse weer paste perfect bij het thema, maar zorgde wel voor kromme kaarsen!

2008 - Een dagje Middellandse Zee en la vita è bella op het Almeerderstrand: in 2008 was het thema Ciao Libella. Met een heuse Trevi-fontein en veel lekkere Mediterrane hapjes!

2009 - Het tijdschrift Libelle bestond in 2009 alweer 75 jaar en werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het jaar. De Zomerweek is altijd al een fantastisch feestje en in 2009 is ‘Feestje’ dan ook letterlijk het thema. Zo was er een groot reuzenrad met een uitzicht op het Zomerweekterrein.

2010 - Om tot het thema van 2010 te komen voegde Libelle twee thema’s samen. Buffalo Bill was een beetje te gewoon en Beachparty ook niet echt verrassend. Maar samen vormden ze een spetterend thema, namelijk Buffalo Beach. Omringd door cactussen, Amerikaanse cabrio’s, uitgebleekt hout, denim en knapperende kampvuurtjes was het weer één groot feest.

2011 - De Zomerweek was dit jaar omgetoverd tot een heerlijk frisse en groene Summer Garden. Bezoekers konden met Jan Jans en de Kinderen-figuren op de foto.

2012 - In 2012 ging de Zomerweek op reis naar het Verre Oosten. In één dag heen en terug naar Shanghai, Hongkong en Beijing: het was mogelijk tijdens de 16e editie, geheel in thema van Chinatown. Mede door de lampionnen, drakendansen en fortune cookies waande je je even helemaal in het Verre Oosten. Inclusief draak die elke ochtend twee kropjes sla at.

2013 - In 2013 was het thema Brazil lalalalalalalala. Er hing maar liefst 8 kilometer gouden slingers. Met de graffiti, trommelaars en in veren getooide sambadanseressen was het een zeer bruisend feestje op het Almeerderstrand. De schaars geklede danseressen troffen het niet; dit was namelijk de koudste Zomerweek ooit…

2014 - Dit jaar was het een zonnige Zomerweek met als thema Dolce e Libella. Ter ere van het 80 jarig bestaan van het tijdschrift Libelle werd er een eigen parfum ontwikkeld: Libelle Blos.

2015 - Het thema vorig jaar was Fiesta del Sol, waar we ons waanden in het zonnige Spaanse Andalusië. De flamenco werd gedanst, je kon heerlijke Spaanse tapa’s eten en charmante Spaanse jongens deelden rozen uit.

Kaarten bestellen:
Nog een week tot Libelle Zomerweek, koop nog t/m 22 mei je kaart met €4 voorverkoopkorting via ZOMERWEEK.

Mail & Win:
Nouveau mag 3 x 2 kaarten weggeven. Wil je kans maken stuur een email met je NAW-gegevens naar redactie@nouveau.nl met omschrijving ZOMERWEEK. Deze actie is gesloten!

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elvis Aaron Presley (@elvispresley_memories_) op

Als dat vervolgens gebeurt, wil Priscilla’s vader vooral antwoord op één brandende vraag: “Waarom mijn dochter? Je bent Elvis Presley en alle vrouwen vallen op je.”

Het antwoord van Elvis: “Zij is erg rijp voor een meisje van veertien jaar en ik geniet van haar gezelschap. Zo ver weg en zo lang van huis zijn, is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb iemand nodig om mee te praten. U hoeft zich geen zorgen over haar te maken. Ik zal goed voor haar zorgen.”

Priscilla’s ouders gaan overstag

Vrijwel iedere avond wordt Priscilla nu opgehaald, door Elvis zelf, zijn vader, of een vriend. En altijd is ze voor middernacht thuis, precies volgens afspraak.

De avonden verlopen volgens een vast patroon. In een huiskamer vol mensen maakt Elvis muziek; hij zingt, speelt piano of gitaar. Dan geeft hij Priscilla een subtiel seintje, waarop zij naar boven gaat, naar zijn slaapkamer.

Wanneer hij zich even later bij haar voegt, praten ze vooral. Af en toe een kus, wat geknuffel, meer gebeurt er niet. Al tijdens hun eerste ontmoeting heeft Elvis gezegd: “Ik zal je als een zus behandelen. Ik zweer dat ik je geen kwaad zal doen”, en daar houdt hij zich aan.

Hij is zich er goed van bewust dat ze pas veertien is en hij tien jaar ouder.

Geen onschuldige tiener meer

Dan komt de dag dat Priscilla Elvis op het vliegveld uitzwaait. Het zal drie weken duren voor ze zijn stem weer zal horen. Tijdens dat telefoongesprek is hij vooral bezig haar gerust te stellen.

Nee, hij heeft geen relatie met Nancy Sinatra (dochter van), wat de kranten ook mogen beweren. Ze weet toch dat hij alleen van haar houdt? Zij is zijn ‘Cilla’, zijn alles! In de periode die volgt, raakt ze gewend aan de verhalen over zijn affaires, zijn hartstochtelijke ontkenningen, haar frustraties.

Maar in juni 1962 krijgt ze het telefoontje waar ze al ruim twee jaar op wacht: Elvis vraagt of ze een paar weken naar Los Angeles komt. Haar ouders gaan akkoord, met als belangrijkste voorwaarde dat Priscilla bij vrienden van Elvis slaapt.

Dat doet ze welgeteld één nacht, de rest van de tijd brengt ze door in een hotel in Las Vegas, samen met haar grote liefde. Presley maakt van de gelegenheid gebruik om Priscilla van onschuldige tiener te transformeren tot elegante vrouw van de wereld, met een nieuwe garderobe, getoupeerd haar en zware make-up met veel eyeliner en mascara.

Ze brengt dat jaar ook de kerstdagen met Elvis door, waarna hij haar vraagt te blijven; haar ouders moet hij beloven dat ze in Memphis haar middelbare school zal afronden. Vier jaar later, in december 1966, vraagt hij haar ten huwelijk.

Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen.

Delen met anderen

Na hun huwelijk op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas, gaat Elvis al snel weer aan het werk (opnames, optredens, films maken). Priscilla houdt zich vooral bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Beverly Hills.

Maar dat vult de leegte van zijn afwezigheid niet op. “Als Elvis na een reis thuiskwam, vertrok hij vrijwel direct weer. Het werd normaal dat hij verjaardagen miste.”

Met de geboorte van dochter Lisa Marie, exact negen maanden na hun bruiloft, lijkt Priscilla een doel in haar leven te hebben gekregen, maar het is niet genoeg. De twee zien elkaar weinig en als hij er al is, moet ze hem met anderen delen, zelfs tijdens de vakanties. Dat was al zo toen ze nog niet getrouwd waren, maar nu kan ze er niet meer tegen.

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat we volledig gescheiden levens leidden en dat dit nooit zou veranderen.” Begin 1972 gaan ze uit elkaar, in oktober 1973 wordt de scheiding uitgesproken.

Tot het plotselinge overlijden van The King in 1977 blijven ze bevriend. En Priscilla noemt Elvis nog steeds: “Mijn eerste liefde, en mijn laatste.”

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in