’S avonds liever een boek in de hand in plaats van de afstandsbediening? Dan hebben wij goed nieuws!

Langer leven
Het lezen van boeken is verbonden met een langer leven, volgens een onderzoek voor het wetenschapstijdschrift Social Science & Medicine.

Nauwkeurig onderzoek
Bij 3.635 50-plussers die deelnamen aan de Amerikaanse Health and Retirement Study werd er gekeken naar hun leespatronen. Zij werden verdeeld over drie groepen: zij die geen boeken lezen, zij die maximaal drieënhalf uur per week lezen en zij die meer lezen. Het onderzoek is erg nauwkeurig gedaan, omdat er zelfs rekening werd gehouden met factoren als geslacht, leeftijd, afkomst, onderwijs, rijkdom, gezondheid en burgerlijke staat.

De kleine lettertjes
De uitkomst? Boekenlezers van de middelste groep hadden 17 procent minder kans om te overlijden binnen de komende twaalf jaar dan de groep die nooit een boek opslaan. Voor de mensen die nog meer uren besteedden in de boeken, is de kans nog kleiner, namelijk 23 procent.

Over het algemeen leven boekenlezers gemiddeld twee jaar langer dan mensen die nooit lezen. En dagelijks de krant? Dat heeft jammer genoeg minder effect dan bij het lezen van een boek.

Bron: The New York Times

Bewaren

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief