Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt de kunst-fiets-route plaats in Arnhem. Diverse kunstinstellingenkunst-fiets-route openen hun deuren en brengen naast het reguliere programma diverse andere activiteiten. Een rijk programma met workshops, rondleidingen, gesprekken met kunstenaars en een kijkje achter de schermen.

Zaterdag 28 mei

Een speciaal programma dat aansluit op CODE ROOD, een kunstinitiatief op de Buitenplaats Koningsweg dat kunst en cultuur programmeert op het voormalige defensieterrein.

Na ontvangst om 12 uur en een uitgebreide lunch bij Garage Royal is er een fietstocht die deels over gesloten en ontoegankelijk militair gebied voert. Hans Jungerius (Stichting Verborgen Landschap) neemt u mee achter de hekken van Defensie. Deze unieke fietstocht voert u mee langs de Duitse nepdorpen Groot en Klein Heidekamp op het terrein van de Oranjekazerne, het luchtmachtcomplex Vrijland (‘de Duitse Werft’, het technisch onderhouds- complex van de Duitse Luftwaffe met de unieke Junkerhalle) en u krijgt de kans eens te fietsen op de start- en landingsbaan zelf.

Article continues after the ad

Fietsroute

De route eindigt weer op de Buitenplaats en sluit aan op CODE ROOD. Op zaterdag exposeren o.a. Anne Kolbe in de Guestroom, Jelle Bulten in de Portiersloge is er een drumperformance van Jelle Buma in de MIR en een lezing door Robbie Cornelissen op uitnodiging van St. Verborgen Landschap in de Collegezaal.
CODE ROOD is open voor iedereen en gratis toegankelijk, voor de lunch en fietstocht is reserveren verplicht, evenals het doorgeven van persoonsgegevens omdat de route deels over voor burgers gesloten en ontoegankelijk defensie gebied gaat. Kosten voor de lunch en fietstocht bedragen 25 euro p.p.

Deelnemers

CODE ROOD Koningsweg 23A
St. Verborgen Landschap Koningsweg 23A

Zondag 29 mei

De kunst-fiets-route langs alle 15 deelnemende locaties in de stad. Naast diverse tentoonstellingen in de galeries en projectruimten, zijn er bij DUDOK diverse (zelf)portretten uit de collectie van de Provincie Gelderland te zien. De provincie Gelderland verzamelt sinds 1970 en gebruikt de collectie in eigen huis, maar kiest er bewust voor om de kunstwerken ook ‘buitenshuis’ aan het publiek te tonen. BKA (Beeldende Kunst Arnhem) maakte een selectie.

Ziekenhuis Rijnstate bezit ook een imposante collectie en verzamelt actief. Er worden wisselende tentoonstellingen georganiseer, er wordt aangekocht en regelmatig opdrachten aan kunstenaars gegeven. Op zondag 29 mei is kunstcoördinator Mirjam Geelink is aanwezig om vragen over de kunst en het kunstbeleid van Rijnstate te beantwoorden. Ook is Erik Odijk aanwezig om over zijn kunstopdracht te vertellen in de nieuw geopende vleugel van het ziekenhuis. Daarnaast is er een tentoonstelling met andere werken van hem te zien.
In Museum Arnhem is de tentoonstelling I want it to be soft. The journey of Bas Kosters te zien, een overzicht van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper. Speciaal op deze dag zijn om 14:00 en 15:30 uur gratis rondleidingen.

Deelnemers

Alicia Winters Galería Walstraat 60
Dudok Koningstraat 40
ruru huis Looierstraat 43
Rijnstate Wagnerlaan 55
VM23 Muijlwijkstraat 23
Van leuke mensen Paul Krugerstraat 4
Galerie in de Kerkstraat Kerkstraat 8
Museum Arnhem Utrechtseweg 87
Circa...dit Weerdjesstraat 8
Plaatsmaken Klarendalseweg 82a
Galerie Stijl Hoflaan 3
Studio Omstand Broekstraat
Motel Spatie Hisveltplein 21
TAPE
Bronbeek

Informatie
Beeldende Kunst Arnhem + reserveren fietsroute 28 mei
info@beeldendekunstarnhem.nl