Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt de kunst-fiets-route plaats in Arnhem. Diverse kunstinstellingen

kunst-fiets-route
kunst-fiets-route

openen hun deuren en brengen naast het reguliere programma diverse andere activiteiten. Een rijk programma met workshops, rondleidingen, gesprekken met kunstenaars en een kijkje achter de schermen.

Zaterdag 28 mei

Een speciaal programma dat aansluit op CODE ROOD, een kunstinitiatief op de Buitenplaats Koningsweg dat kunst en cultuur programmeert op het voormalige defensieterrein.

Na ontvangst om 12 uur en een uitgebreide lunch bij Garage Royal is er een fietstocht die deels over gesloten en ontoegankelijk militair gebied voert. Hans Jungerius (Stichting Verborgen Landschap) neemt u mee achter de hekken van Defensie. Deze unieke fietstocht voert u mee langs de Duitse nepdorpen Groot en Klein Heidekamp op het terrein van de Oranjekazerne, het luchtmachtcomplex Vrijland (‘de Duitse Werft’, het technisch onderhouds- complex van de Duitse Luftwaffe met de unieke Junkerhalle) en u krijgt de kans eens te fietsen op de start- en landingsbaan zelf.

Fietsroute

De route eindigt weer op de Buitenplaats en sluit aan op CODE ROOD. Op zaterdag exposeren o.a. Anne Kolbe in de Guestroom, Jelle Bulten in de Portiersloge is er een drumperformance van Jelle Buma in de MIR en een lezing door Robbie Cornelissen op uitnodiging van St. Verborgen Landschap in de Collegezaal.
CODE ROOD is open voor iedereen en gratis toegankelijk, voor de lunch en fietstocht is reserveren verplicht, evenals het doorgeven van persoonsgegevens omdat de route deels over voor burgers gesloten en ontoegankelijk defensie gebied gaat. Kosten voor de lunch en fietstocht bedragen 25 euro p.p.

Deelnemers

CODE ROOD Koningsweg 23A
St. Verborgen Landschap Koningsweg 23A

Zondag 29 mei

De kunst-fiets-route langs alle 15 deelnemende locaties in de stad. Naast diverse tentoonstellingen in de galeries en projectruimten, zijn er bij DUDOK diverse (zelf)portretten uit de collectie van de Provincie Gelderland te zien. De provincie Gelderland verzamelt sinds 1970 en gebruikt de collectie in eigen huis, maar kiest er bewust voor om de kunstwerken ook ‘buitenshuis’ aan het publiek te tonen. BKA (Beeldende Kunst Arnhem) maakte een selectie.

Ziekenhuis Rijnstate bezit ook een imposante collectie en verzamelt actief. Er worden wisselende tentoonstellingen georganiseer, er wordt aangekocht en regelmatig opdrachten aan kunstenaars gegeven. Op zondag 29 mei is kunstcoördinator Mirjam Geelink is aanwezig om vragen over de kunst en het kunstbeleid van Rijnstate te beantwoorden. Ook is Erik Odijk aanwezig om over zijn kunstopdracht te vertellen in de nieuw geopende vleugel van het ziekenhuis. Daarnaast is er een tentoonstelling met andere werken van hem te zien.
In Museum Arnhem is de tentoonstelling I want it to be soft. The journey of Bas Kosters te zien, een overzicht van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper. Speciaal op deze dag zijn om 14:00 en 15:30 uur gratis rondleidingen.

Deelnemers

Alicia Winters Galería Walstraat 60
Dudok Koningstraat 40
ruru huis Looierstraat 43
Rijnstate Wagnerlaan 55
VM23 Muijlwijkstraat 23
Van leuke mensen Paul Krugerstraat 4
Galerie in de Kerkstraat Kerkstraat 8
Museum Arnhem Utrechtseweg 87
Circa...dit Weerdjesstraat 8
Plaatsmaken Klarendalseweg 82a
Galerie Stijl Hoflaan 3
Studio Omstand Broekstraat
Motel Spatie Hisveltplein 21
TAPE
Bronbeek

Informatie
Beeldende Kunst Arnhem + reserveren fietsroute 28 mei
info@beeldendekunstarnhem.nl

 

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest