wij moszkowicz
wij moszkowicz

In Wij Moszkowicz gaat Max Moszkowicz samen met zijn vader Robert de negatieve patronen in zijn leven doorbreken. Samen gaan ze terug naar het verleden: het drugsverleden van zijn vader, de invloed van Max Moszkowicz (opa) sr. op zijn leven. Pijnlijke herinneringen komen boven.

Robert Moszkowicz

Als jongste advocaat van Nederland lag een glansrijke carrière in het verschiet, maar door zijn heroïneverslaving mocht hij zijn vak niet meer uitoefenen en raakte hij alles kwijt. Het grenzeloze gedrag van Robert is een herkenning voor zijn oudste zoon Max. Max besluit op een kruispunt in zijn leven een documentaire over de familieband te maken.

Max Moszkowicz

Oudste zoon van Robert. Max wil graag de negatieve patronen in zijn leven doorbreken en wil graag uitvinden wie hij is. In de documentaire gaat hij samen met zijn vader terug naar het verleden. Ze halen samen herinneringen op in Limburg en maken een spirituele reis naar Israël.
Ook de broers en zussen van Max (Robert Moszkowicz is vader van 9 kinderen) komen aan het woord.

De documentaire

Wij Moszkowicz van KRO-NCRV 2Doc is een uiterst intieme en confronterende documentaire over een vader-zoon relatie. De film is een getuigenis van de zoektocht van Max naar zijn identiteit en de rol van zijn familie daarin. Door de verpletterende openhartigheid en de zeer directe filmstijl krijgen we een intieme blik in het leven van een deel van de Moszkowicz dynastie. Wij Moszkowicz is een harde, eerlijke maar ook liefdevolle en humoristische film die de kijker veel leert over de kracht en betekenis van familiebanden.

Uitzending

Maandag 30 mei, 20.25 uur, NPO 2

 

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team