kleurboek

Het ouderwetse kleurboek is terug. Maar niet voor kinderen maar voor volwassen, zowel jongeren als ouderen, mannen en vrouwen. Marja van ’t Wel was in 2012 de eerste samensteller van een kleurboek voor volwassenen. Haar boek ‘Zin in kleuren deel 1’ en deel 2 vlogen over de toonbank. Deel 1 is zelfs uitgeroepen als toptitel in de maand van de spiritualiteit. De jury oordeelde dat het kleurboek een uniek concept was: creativiteit, mindfullnes en bezinning.

Kleuren is voor iedereen een vorm van ontspanning, de gedachten even op nul zetten en losgaan op je fantasie. Dit kan alleen maar je kan natuurlijk ook samen kleuren.

Deel 3, ‘Zin in kleuren in alle seizoenen’, komt nu uit en bij elke kleurplaat is er een reflectievraag toegevoegd. Een combinatie van prikkelende vragen en kleuren geeft de tekenaar nog meer verdieping en ontspanning. Een nieuwe hobby is ontstaan.

Reacties op deel 1 en 2:
Een enthousiaste gebruiker, Anneke Hegge, schreef: ‘Ik vind het heel prettig, dat de tekeningen al met dunne zwarte streepjes zijn ‘ingekleurd’. Dan heb je niet zo’n fel wit blad voor je’.

‘Hier hebben we lang naar uitgekeken. Een prachtig boek om moeilijke levensthema’s met creativiteit en expressie te verwerken’ (Patricia Deiter - Stichting Kanker in beeld).

‘De tekeningen zijn zo mooi, bijna zonde om in te kleuren’, aldus Algemeen Dagblad over de eerste uitgave.

Informatie:
ISBN 978 94 92094 08 7
Prijs: € 15
Uitgeverij ACT on Virtues
www.actonvirtues.nl

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in