Het Britse topmodel en stijlicoon heeft bekendgemaakt in een exclusief interview met Business of Fashion dat de roddels kloppen: zij lanceert haar eigen agentschap. Zij heeft op het social media platform Instagram al een account aangemaakt onder de naam Kate Moss Agency. Moss zelf heeft een half jaar geleden afscheid genomen van haar modellenbureau Storm Models. Dit bureau recruiteerde haar op 14-jarige leeftijd en zij heeft hier 28 jaar voor gewerkt.

More content below the advertising

De nu 42-jarige Kate Moss gaat met haar eigen agentschap niet alleen op zoek naar modellen, maar ook naar mensen die kunnen zingen, dansen of acteren. "Ik wil meer focussen op het managen van carrières, dan het lauter begeleiden van modellen. Ik wil sterren creëren," zegt Moss tegen modewebsite Business of Fashion. Mos is een van de weinige supermodellen uit de jaren ’90 die vandaag de dag nog steeds een succesvolle modellencarrière heeft. Haar agentschap kan Moss daarom omvormen van de eeuwige supermodel tot een ware zakenvrouw.

Kate Moss

Het Instagram-account van het Kate Moss Agency heeft inmiddels al 600.000 volgers met 9 geposte foto’s. Deze plaatjes hebben al ontzettend veel betekenis. Moss toont onder andere de campagne van Adidas Gazelles gympen uit 1993, toen ze aan het begin van haar carrière stond. Op een andere foto is een editie van Dazed magazine te zien waarin het 25-jarige jublieum van Moss' carrière wordt gevierd. Ook het eerste talent dat Moss onder haar hoede neemt staat erop, namelijk mannelijk model Louis Baines. Blijft hij ook 30 jaar lang aan de top als professional in de mode-industrie?

Moss heeft door de jaren heen model gestaan voor's werelds grootste luxelabels als Burberry, Dior, Versace en Yves Saint Laurent. Samenwerken met modebedrijven doet ze ook, zo lanceerde ze collecties voor fast fashion keten Topshop. Moss is de muze van modefotograaf Mario Testino .

Bron: FashionUnited. Foto: Instagram

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in