In de film Jackie, over het leven van de beroemdste First Lady ooit, speelt Natalie Portman de titelrol. We volgen haar vanaf de schokkende moord op haar echtgenoot John F. Kennedy. Jackie is pas vanaf februari 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien, maar hier kun je de trailer alvast bekijken. Ook gingen wij zelf op zoek. We vonden vijf waargebeurde scènes uit het leven van de Kennedy’s, en dat levert bijzondere beelden op.

 

1. ‘A Tour of the White House with Mrs. John F. Kennedy’ werd uitgezonden op Valentijnsdag 1962. Dit was het eerste televisieprogramma waarin de kijkers werden meegenomen in het  Witte Huis. Volgens omroep CBS was het ook de eerste op vrouwen gerichte documentaire die op primetime werd uitgezonden.  

 

2. De documentaire werd al een jaar voor de uitzending opgenomen. Tijdens de opnames voelde regisseur Pablo Larraín een echte connectie met Jackie Kennedy. Ook werd voor hem toen duidelijk hoe complex de First Lady was.  

 

3. De Kennedy’s worden toegejuicht door de menigte als zij op 22 november 1963 in Dallas arriveren. Zij in het iconische roze Chanelpakje, Natalie Portman draagt in de film een replica van Amerikaanse makelij. 

4. Onmiddellijk na de brute moord op John F. Kennedy moest vice precident Lyndon Johnson de ambtseed afleggen. Hij deed dat in het vliegtuig op weg naar Washington D.C. Toen aan de in shock verkerende Jackie werd gevraagd of zij haar bebloede pakje niet wilde verwisselen voor een andere outfit, zei ze: ‘Laat de mensen maar zien wat ze gedaan hebben.’

 

5. Jackie nam haar jonge kinderen, Robert jr. en Caroline, mee naar het afscheid van de president, die werd opgebaard in de U.S. Capital Rotunda. Meer dan een kwart miljoen mensen kwamen Kennedy de laatste eer betuigen.  

LEES OOK: 10 dingen die je nog niet wist over de Kennedy’s

Screensbron: Twentieth Century Fox Film, Bronbeeld: Getty