STUNSIG. Zo heet de fantastische – ja, wij zeggen het gewoon – nieuwe, limited

Ikea
Ikea

collectie die het Zweedse bedrijf IKEA meeneemt naar de Dutch Design Week van dit jaar.

De collectie zal bestaan uit tassen, borden, kommen, dekbed- en kussenovertrekken. De producten zijn bedrukt met spannende prints waarin boswezens, vriendelijke aliens, vogels en verzonnen sterrenbeelden de hoofdrol spelen.

IKEA ging een samenwerking aan met een zestal veelbelovende ontwerpers: Frederique Vernillet, Malcolm Stuart, Pinar&Viola, Steven Harrington, Team Hawaii en Tilde Bay voor deze speciale collectie.

Nederlandse designer Viola Renate, van designduo Pinar&Viola dat ze samen met Turkse designer Pinar Demirdag runt, vertelt over de samenwerking met IKEA en hun inbreng in de collectie: “Het thema van het design is het omarmen van het onbekende. De prints vertellen een utopisch verhaal vol mythische dieren en wezens.”

Ikea
Ikea

IKEA speelt met de collectie in op de behoefte van mensen om anders te willen zijn dan de buren. Vandaar de gewaagde en kunstzinnige prints. Wij zijn overtuigd... Alleen zullen we nog even moeten wachten, want de collectie zal naar verwachting vanaf juni 2017 te koop zijn.

 

 

Bewaren

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief