STUNSIG. Zo heet de fantastische – ja, wij zeggen het gewoon – nieuwe, limitedIkea collectie die het Zweedse bedrijf IKEA meeneemt naar de Dutch Design Week van dit jaar. De collectie zal bestaan uit tassen, borden, kommen, dekbed- en kussenovertrekken. De producten zijn bedrukt met spannende prints waarin boswezens, vriendelijke aliens, vogels en verzonnen sterrenbeelden de hoofdrol spelen.

IKEA ging een samenwerking aan met een zestal veelbelovende ontwerpers: Frederique Vernillet, Malcolm Stuart, Pinar&Viola, Steven Harrington, Team Hawaii en Tilde Bay voor deze speciale collectie.

Nederlandse designer Viola Renate, van designduo Pinar&Viola dat ze samen met Turkse designer Pinar Demirdag runt, vertelt over de samenwerking met IKEA en hun inbreng in de collectie: “Het thema van het design is het omarmen van het onbekende. De prints vertellen een utopisch verhaal vol mythische dieren en wezens.”

Article continues after the ad

IkeaIKEA speelt met de collectie in op de behoefte van mensen om anders te willen zijn dan de buren. Vandaar de gewaagde en kunstzinnige prints. Wij zijn overtuigd... Alleen zullen we nog even moeten wachten, want de collectie zal naar verwachting vanaf juni 2017 te koop zijn.

 

 

Bewaren